x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Capitală. Este cel de-al 12-lea din România

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Capitală. Este cel de-al 12-lea din România

07 Mar 2020   •   17:34
Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Capitală. Este cel de-al 12-lea din România

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel național, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică privind situația COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din București, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

„Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19”, au transmis reprezentanții GCS, într-o informare de presă remisă.

Acesta este primul caz depistat în București.

Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în țară.

„Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul său la Institutul Național de Boli Infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. Astfel, epidemiologii au început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, mai arată sursa citată.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină și 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunță, sâmbătă, autoritățile. Până în prezent, sunt 12 cazuri de persoane confirmate cu noul virus. O școală din Timișoara, unde trei tineri s-au îmbolnăvit, a fost închisă.

Penultimul caz anunțat de reprezentanții GCS a fost cel al unei adolescente de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din oraș, confirmați ca purtători ai virusului, dar într-o altă clasă.

Celălalt caz, anunțat anterior, este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de vineri cu infecție cu noul coronavirus.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus capitala