x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul transplant pulmonar post pandemie, realizat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală

Primul transplant pulmonar post pandemie, realizat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală

03 Apr 2022   •   21:00
Primul transplant pulmonar post pandemie, realizat la Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală
Sursa foto: Pixland/Getty Images

Spitalul Clinic "Sfânta Maria" din Capitală a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar, acesta fiind primul transplant post pandemie, a anunţat un comunicat de presă al managerului spitalului, prof. dr. Narcis Copcă.

El făcut un apel către Guvern, de a găsi împreună rapid soluţia pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR.

"Spitalul Clinic "Sfânta Maria" a efectuat cu succes al 10-lea transplant pulmonar - primul post pandemie. Facem un apel susţinut către Guvernul României de a găsi împreună rapid soluţia pentru demararea Centrului de transplant multiorgan-proiect matur, cel mai avansat din cele aprobate în PNNR - Importanţa unui Centru care realizează simultan orice tip de transplant de organ este atât medicală dar este unică în Estul Europei prin complexitatea şi dedicarea unei echipe", a precizat Narcis Copcă, potrivit comunicatului de presă. 

×