x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principalul suspect în cazul uciderii baschetbalistului Chauncey Hardy a fost trimis în judecată

Principalul suspect în cazul uciderii baschetbalistului Chauncey Hardy a fost trimis în judecată

05 Dec 2011   •   09:00
Principalul suspect în cazul uciderii baschetbalistului Chauncey Hardy a fost trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a principalului suspect in cazul uciderii baschetbalistului Chauncey Hardy. Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, va fi judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri si deranjarea linistii publice.

"In dimineata de 9 octombrie 2011, ora 4.13, inculpatul, aflandu-se in discoteca organizata la un club din orasul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, a imbrancit si apoi a lovit puternic cu pumnul in plina figura victima C.D.H.– cetatean de origine americana, care s-a dezechilibrat si a fost proiectat cu capul de un plan dur. In urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, leziuni care au condus, cateva ore mai tarziu (ora 19.10 ) la decesul acesteia. In acelasi context, inculpatul Tanasoaia Ionut-Adrian, prin scandalul provocat si aducerea victimei in stare de inconstienta, a creat o stare de temere, haos, agitatie in randul celor prezenti, determinandu-i pe acestia sa paraseasca in mod precipitat clubul, tulburandu-se astfel, grav ordinea si linistea publica", se arata intr-un comunicat remis, astazi, Mediafax, de catre Biroul de presa al Ministerului Public.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Americanul ar fi initiat un joc cu o tanara, careia tot ii punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.

Asupra vinovatiei lui Tanasoaia se va pronunta Tribunalul Giurgiu.

×