x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Principele Regent Nicolae, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria, împreună cu soția sa Ioana, înmormântați la Curtea de Argeș, alături de Regele Carol al II-lea

Principele Regent Nicolae, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria, împreună cu soția sa Ioana, înmormântați la Curtea de Argeș, alături de Regele Carol al II-lea

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2024   •   00:20
Principele Regent Nicolae, cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria, împreună cu soția sa Ioana, înmormântați la Curtea de Argeș, alături de Regele Carol al II-lea
Sursa foto: Familia Regala a Romaniei

Principele Regent Nicolae al României și soția sa, Ioana, au fost înmormântați, vineri, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, alături de Regele Carol al II-lea, a anunțat Familia Regală a României.

La Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului a oficiat, vineri, slujba de reînhumare a Principelui Regent Nicolae al României și a soției sale, Ioana.

Apoi, în Pridvorul Noii Catedrale, Principele Regent și soția sa au fost înmormântați alături de Regele Carol al II-lea, transmite Familia Regală a României.

La ceremonia militară și religioasă, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a fost reprezentată de Alteța Sa Regală Principele Radu. Au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului și ai Armatei Române, precum și membri ai Casei Majestății Sale, transmite Mediafax.

Potrivit Familiei Regale a României, aeronava purtând osemintele Principelui Regent Nicolae și cele ale soției sale Ioana a aterizat la București în seara de 27 martie 2024. În aceeași seară, sicriele au fost depuse în Palatul Episcopal și Regal de la Curtea de Argeș, în Paraclis, în prezența reprezentanților Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ai Casei Majestății Sale și ai Armatei. A fost rostită o rugăciune de către Preacuviosul Arhimandrit Caliopie, starețul mânăstirii Curtea de Argeș.

Prin decizia Majestății Sale Custodele Coroanei, Principele Regent Nicolae al României a fost repatriat. În urma demersurilor Casei Majestății Sale, Guvernul României a aprobat, la începutul acestui an, aducerea în țară a rămășițelor pământești ale celui de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand Întregitorul și al Reginei Maria și ale soției sale, Ioana.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×