x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prinţul Charles a acceptat invitaţia ministrului Mediului de a se implica în proiectele "verzi" din România

Prinţul Charles a acceptat invitaţia ministrului Mediului de a se implica în proiectele "verzi" din România

04 Iun 2013   •   12:20
Prinţul Charles a acceptat invitaţia ministrului Mediului de a se implica în proiectele "verzi" din România

În timpul vizitei pe care Prințul Charles a făcut-o, luni,  alături de premierul Victor Ponta la Muzeul Colecțiilor de Artă, acesta a avut o scurta întrevedere și cu Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb. Ministrul roman i-a vorbit  Prințului Charles despre intenția de a derula, în viitorul apropiat, mai multe proiecte de mediu.

Cunoscând faptul ca Printul de Wales militează de ani de zile pentru o agricultură ecologică, încercând constant să sensibilizeze lumea asupra pericolelor cu care se confruntă mediul natural, cum ar fi schimbările climatice, Rovana Plumb i-a propus moștenitorului tronului britanic să i se alature în viitoarele sale demersuri și proiecte “verzi”, menite să promoveze totodata și frumusețile și tradițiile României, de care viitorul rege este foarte atașat.

Printul de Wales s-a arătat interesat de propunerile ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a ținut, totodată, să-i mulțumească acestuia pentru interesul arătat deja în această direcție.

“I-am vorbit Alteței Sale Regale despre intenția mea de a derula o serie de proiecte ce vizează problematicile de mediu și vă pot spune că în următoarea perioadă îi vom propune lucruri concrete din acest punct de vedere. Prințul Charles și-a arătat deja interesul și sper că în curând vă putem oferi mai multe detalii legate de un posibil proiect comun”, a declarat pentru De Ce News ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Alteța Sa a plantat, în decursul vizitei sale în România, un copac în satul Roades din județul Brașov, la invitația Fundației “Mihai Eminescu Trust”, care derulează campania “Un copac pentru fiecare școală”.

×