x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ai fost victima unui caz de MALPRAXIS? Ce înseamnă acest proces şi care sunt şansele de reuşită

Ai fost victima unui caz de MALPRAXIS? Ce înseamnă acest proces şi care sunt şansele de reuşită

30 Ian 2014   •   14:23
Ai fost victima unui caz de MALPRAXIS? Ce înseamnă acest proces şi care sunt şansele de reuşită

Numărul cazurilor de malpraxis a crescut semnificativ în ultimul timp. Pentru a vă oferi o mână de ajutor, RomaniaTV.net a vorbit cu avocatul Cristian Winzer şi a selectat informaţii utile în caz de malpraxis. Mai jos vor fi menţionate procedurile care trebuie urmate de pacienţi şi în ce constă procesul ce are ca obiect malpraxisul.

Doar o minune face să mai fie în viaţă. Vezi POVESTEA TULBURĂTOARE a unui bărbat din Vaslui VIDEO 

Malpraxisul este un tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natură, în relație cu gradul de afectare a capacității fizice și psihice.

Procedurile pe care trebuie să le urmeze un pacient care acuză un medic de malpraxis

"Orice eroare profesională săvârşită în exercitarea actului medical, generatoare de prejudicii asupra sa, îl legitimează pentru a cere tragerarea la răspundere a personalului medical vinovat. Din nefericire, mulţi dintre pacienţii astfel prejudiciaţi nici nu ştiu măcar faptul că legiuitorul le pune la dispoziţie mijloace pentru a-şi proteja drepturile", a declarat, pentru RomaniaTV.net, avocatul Cristian Winzer.

Nicolăescu: Se vor stabili limite de despăgubiri în cazurile de malpraxis

De asemenea, avocatul a menţionat că este foarte important ca pacienţii să ştie că această protecţie se poate face fie pe calea unei acţiuni civile (răspundere civilă delictuală - dosar civil), fie pe calea unei acţiuni penale (plângere penală - dosar penal).

Află mai multe despre un proces de malpraxis pe RomâniaTV.net

×
Subiecte în articol: malpraxis medical