x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul lui Sorin Blejnar continuă la Tribunalul Braşov

Procesul lui Sorin Blejnar continuă la Tribunalul Braşov

04 Apr 2013   •   16:09
Procesul lui Sorin Blejnar continuă la Tribunalul Braşov
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Dosarul în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este cercetat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei la bugetul de stat va fi trimis Tribunalului Braşov pentru continuarea procesului, informează agerpres.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis joi recursul DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, au casat cauza şi trimit dosarul spre continuarea procesului la Tribunalul Braşov acolo unde a început în luna octombrie 2021.

Tribunalul Braşov a hotărât în şedinţa din 4 decembrie 2012, reîntoarcerea dosarului fostului şef al ANAF la Parchet pentru refacerea urmăririi penale la cererea lui Sorin Blejnar care preciza la vremea respectivă că nu sunt documente relevante în dosarul de urmărire penală în care să fie descrise faptele de care este acuzat.

Procurorii au făcut recurs la decizia Tribunalului, care s-a judecat la Curtea de Apel Braşov în urmă cu două săptămâni, la şedinţa de judecată fiind prezent atunci şi Sorin Blejnar, care a declarat că nu este vinovat şi că nu are nici o implicare în acest dosar.

Sorin Blejnar nu a fost prezent joi în sala de şedinţă când s-a pronunţat completul de judecată.

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi juridice, între care şi doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, dar şi fostul şef de cabinet a lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta.

×