x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul FNA, a cincea amanare

Procesul FNA, a cincea amanare

07 Mai 2004   •   00:00

Celebrul proces privind Fondul National de Acumulare a continuat ieri cu o alta amanare de o luna.

MIRUNA PASA

Nu mai putin celebre, persoanele trimise in judecata, asistate de avocati la fel de cunoscuti, au adoptat se pare tactica tergiversarii in favoarea unei judecari rapide. La termenul de ieri, venit dupa alte patru amanari, aparatorul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, avocatul Marian Nazat, a transmis instantei ca acesta nu se poate prezenta. Motivul invocat a fost starea precara a sanatatii in care s-ar afla tatal lui Vantu si care l-ar fi obligat pe omul de afaceri sa plece la Roman. Solutii de amanare.

SOLUTII DE AMANARE. Nici avocatul lui Nicoale Popa, trimis in judecata pentru complicitate la inselaciune si la abuz in serviciu, nu a fost prezent la termenul de ieri. Aurelian Pavelescu a anuntat instanta, printr-o colaboratoare, ca nu poate sa fie de fata si a cerut o amanare. La termenul precedent aceiasi aparatori au recuzat instanta de judecata, pe motiv ca s-ar fi antepronuntat in privinta vinovatiei inculpatilor. Voluntar dupa gratii.

VOLUNTAR DUPA GRATII. Intre timp Ioana Maria Vlas, considerata cheia dosarului FNI, din care s-a desprins si acest caz, a cerut ca de obicei sa fie tinuta la inchisoare. In fata surprinderii judecatorului, „mama FNI" a raspuns ca sunt doua parti ale libertatii: cea faptica si cea spirituala. „Iar eu o am pe cea spirituala", a declarat Maria Vlas.

In acest dosar mai sunt trimisi in judecata Liviu Istrate, fost presedinte al Bancii Agricole, omul de afaceri Teodor Irimescu si Gavril Batran, fost presedinte al Sov Invest.

×
Subiecte în articol: observator