x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procesul lui Gorbunov, amânat din lipsa martorilor

Procesul lui Gorbunov, amânat din lipsa martorilor

30 Mar 2009   •   00:00

Astăzi, procesul în care Serghei Gorbunov este judecat pentru tâlhărie a fost amânat pentru un nou termen, din cauza martoriilor citaţi în faţa instanţei, care au lipsit din motive obiective.

Doi dintre martorii citaţi sunt plecaţi în Spania, unul se află în Statele Unite ale Americii, iar ultimul a decedat. De asemenea, la proces nu a fost prezent nici patronul casei de schimb valutar din Deva, Sorin Dumitreasă, care a fost jefuit de Gorbunov, în urmă cu şase ani, de o borsetă în care se aflau aproape 70.000 de lei, inclusiv valută. Prin urmare, instanţa Judecătoriei Deva a decis ca martorii în viaţă să fie citaţi la un nou termen, stabilit pentru data de 27 aprilie. În cazul în care aceştia nu vor fi prezenţi, se va da citire declaraţiilor pe care ei le au anexate la dosarul cauzei, din faza de urmărire penală. Pentru următorul termen se aşteaptă şi rezultatul expertizei ADN dispusă de instanţă, pe o haină a lui Gorbunov, despre care procurorii afirmă că a fost ridicată de la locul jafului. Expertiza a fost solicitată de avocatul lui Gorbunov, la termenul din 2 martie, fiind încuviinţată de judecător. Gorbunov a fost adus de la Penitenciarul Aiud însoţit de trupele speciale de intervenţie ale închisorii, fiind flancat de 'mascaţi' pe tot timpul procesului. Inculpatul nu a făcut niciun fel de declaraţie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, în data de 8 aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă în scara blocului în care locuia victima. Procurorii afirmă că Gorbunov l-a lovit în cap cu un levier din metal pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să-l urmărească pe agresor până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a reuşit să-l mai reţină, iar Gorbunov a fugit cu banii. Sorin Dumitreasă a declarat, la începutul lunii februarie, că Gorbunov ar avea legături cu lumea interlopă şi că ar fi acţionat 'la pont'. Cetăţeanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat că ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie, de la casa de schimb valutar din Braşov.

×
Subiecte în articol: observator gorbunov