x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru Gheorghe Vlădan, autorul atacului de la coaforul Perla

Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru Gheorghe Vlădan, autorul atacului de la coaforul Perla

29 Mar 2012   •   09:32
Procurorii cer încă 30 de zile de arest pentru Gheorghe Vlădan, autorul atacului de la coaforul Perla

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au solicitat, joi, Tribunalului Bucuresti, prelungirea cu inca 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, motivele invocate in cererea inaintata instantei rezida din necesitatea administrarii unor mijloace de proba, si anume obtinerea relatiilor necesare referitoare la conturile bancare si alte bunuri imobile ale inculpatului in vederea luarii tuturor masurilor asiguratorii necesare repararii pagubei produse prin infractiune; obtinerea rapoartelor medico-legale referitoare la constatari medico-legale (traumatologie) privind partile vatamate; realizarea constatarii tehnico-stiintifice complexe in urma caruia specialistii urmeaza sa stabileasca succesiunea focurilor de arma trase in directia victimelor; timpul scurs intre fiecare foc de arma; distanta de la care s-a tras; directia de tragere.

Pe 5 martie, Gheorghe Vladan a intrat intr-un coafor din Bucuresti, unde lucra sotia sa, si a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau in salon. Doua femei au murit pe loc, printre care si sotia lui Vladan, si sase persoane au fost ranite.

Gheorghe Vladan, angajat al MAI din 2007, intr-o structura auxiliara, detinea arma legal din 2010 si a fost testat psihologic ultima oara anul trecut.

El a fost arestat preventiv sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav si tentativa la omor calificat si deosebit de grav.

Ulterior, procurorii au dispus extinderea cercetarilor fata de inculpat pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.

Potrivit raportului de expertiza medico-legala psihiatrica efectuat de specialistii de la Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici', Gheorghe Vladan a avut discernamant in momentul atacului de la coafor. (Agerpres)

×