x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul general al României: "Au fost audiate 23 de persoane în cadrul anchetei legate de accidentul din Muntenegru"

Procurorul general al României: "Au fost audiate 23 de persoane în cadrul anchetei legate de accidentul din Muntenegru"

05 Iul 2013   •   18:50
Procurorul general al României: "Au fost audiate 23 de persoane în cadrul anchetei legate de accidentul din Muntenegru"
Sursa foto: EPA/Intact Images

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu a declarat că în cadrul anchetei privind autocarul prăbuşit în Muntenegru au fost audiate 23 de persoane şi au fost ridicate diferite documente de la societatea de transport şi operatorul de turism.

"Despre accidentul din Muntenegru vreau să spun că după ce am audiat 23 de persoane, după ce am ridicat înscrisuri de la societatea de transport, de la operatorul de turism, avem o perioadă de evaluare. Dorim să analizăm actele de cercetare efectuate până în prezent şi să ne putem stabili priorităţile", a declarat Tiberiu Niţu.

Procurorul general a mai spus că autorităţile din Muntenegru nu au trimis nici procesul-verbal de cercetare la faţa locului şi nici alte acte în cazul accidentului: "Noi evaluăm actele făcute de noi şi când le vom primi de la dumnealor, le vom avea în vedere şi pe acelea. Colaborăm direct şi cu procurorul din Muntenegru prin intermediul ataşatului de interne pe care noi îl avem acolo. Este o colaborare şi o comunicare foarte bună".

Întrebat despre stadiul anchetei din Muntenegru şi dacă a fost finalizată, procurorul general a menţionat că nu poate să spună care sunt aprecierile şi concluziile organelor judiciare muntenegrene.

"Atât pot să vă spun: nu s-a schimbat nimic faţă de informarea anterioară în care v-am spus că nu s-a ridicat epava, unele bunuri s-au ridicat, altele sunt încă în cala autocarului", a mai spus Tiberiu Niţu.

×