x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul vrăjitoarelor a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Bălăşescu ar fi primit 300.000 de euro de la un denunţător

Procurorul vrăjitoarelor a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Bălăşescu ar fi primit 300.000 de euro de la un denunţător

01 Feb 2012   •   19:50
Procurorul vrăjitoarelor a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Bălăşescu ar fi primit 300.000 de euro de la un denunţător

UPDATE 22:44 - Instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Maximilian Balasescu, precum si a lui Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, acuzati de complicitate la luare de mita.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la instanta suprema.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat miercuri retinerea si arestarea preventiva a procurorului Maximilian Ion Balasescu, in urma solicitarii DNA.

Procurorul Maximilian Balasescu a fost retinut pentru ca ar fi cerut 300.000 de euro de la un denuntator, pentru a-l cerceta pe acesta intr-un dosar disjuns in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori rezulta ca, in ianuarie 2012, Maximilian Balasescu, in calitatea sa de procuror, a pretins de la un denuntator, prin intermediari, suma de 300.000 euro, in doua transe. in schimbul banilor, el urma sa dispuna ridicarea masurarilor asiguratorii luate fata de denuntator, intr-un dosar in care acesta era cercetat, alaturi de alte persoane, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorul urma sa dispuna, cu privire la acelasi denuntator, disjungerea cauzei si formarea unui dosar separat in care ulterior sa adopte o solutie de scoatere de sub urmarire penala.

Maximilian Balasescu a fost prins in flagrant delict, marti, in timp ce primea de la denuntator, prin intermediar, suma de 90.000 lei si 80.000 euro.

Alaturi de Balasescu, in aceasta cauza sunt urmariti penal Marian Cristian Ene si Marian Simirianu, pentru complicitate la luare de mita.

Marian Simirianu face parte din clanul Camatarilor, el fiind deja condamnat in doua dosare ale fratilor Ion si Vasile Balint.

Max Balasescu, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea, a fost retinut de DNA pentru fapte de coruptie. Balasescu ar fi primit bani de la vrajitoarele Vanessa si Melisa sa le scape de dosar. Cele doua sunt acuzate de inselaciune.

La 21 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea vrajitoarelor Roxana Lider, cunoscuta drept Vanessa, si Rada Minca, cunoscuta drept Melisa, precum si a lui Ion Constantin si Sava Craiff Buzea pentru inselaciune si santaj, respectiv complicitate la aceste doua infractiuni.

Vrajitoarele au fost arestate in urma sesizarii Oanei Zavoranu, care a reclamat la politie ca a fost inselata de cele doua.

Pentru a obtine o solutie favorabila in dosar, cele doua vrajitoare l-ar fi platit pe procurorul Balasescu, potrivit surselor citate.

Initial, magistratul ar fi cerut 100.000 de euro, insa ar fi primit jumatate, potrivit Mediafax. La aceasta ora, procurorul Balasescu este audiat de procurorii anticoruptie.


Totodata, procurorul Mihai Betelie, seful Parchetului Judecatoriei sectorului 4 Bucuresti, arestat in 26 ianuarie pentru fapte de coruptie, este acuzat si de divulgarea unor informatii pentru a-l favoriza pe procurorul Max Balasescu, cercetat de Directia Nationala Anticoruptie si retinut azi, informeaza MEDIAFAX.

Concret, sustin magistratii, procurorul sef Betelie a aflat ca se urmareste de catre DNA interceptarea ambientala a lui lui Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, si ar fi divulgat aceasta procedura judiciara.

Mihai Betelie, suspendat din functia de procuror, este acuzat de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia detinuta, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, favorizarea infractorului, in legatura directa cu o infractiune de coruptie, instigare la infractiunea de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si santaj, in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

"Cu privire la acuzatia de favorizare a infractorului in legatura directa cu o infractiune de coruptie, Curtea retine, de asemenea, ca exista date din care rezulta ca inculpatul Betelie Mihai, in baza informatiei cu caracter clasificat «Strict Secret» privind luarea unor masuri specifice punerii in executare a autorizatiei din 26 mai 2011 emisa de Curtea de Apel Bucuresti in ce priveste convorbirile purtate in mediul ambiental in biroul procurorului B.M.I. (Balasescu Maximilian Ion - n.r)" ar fi intervenit peste oamenii serviciilor secrete care montau tehnica si ulterior ar fi divulgat presei aceste momente", noteaza Curtea de Apel Bucuresti, in decizia sa referitoare la propunerea DNA de arestare a lui Mihai Betelie.

Potrivit Curtii de Apel, procurorul Balasescu era vizat "in dosarul 120/P/2011, avand ca obiect traficul de influenta in favoarea unor hoti de autoturisme".

Curtea de Apel mai noteaza ca informatia a fost primita de la jandarmul R.C.C., invinuit in cauza, iar "la data de 11/12 iunie 2011, (Mihai Betelie - n.r) s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in timpul desfasurarii activitatilor specifice, insotit de invinuit (jandarmul RCC - n.r.), a supravegheat perimetrul sediului si a fotografiat sediul si autoturismele de serviciu ale autoritatilor de stat implicate, dupa care a luat legatura telefonic" cu ziaristii, care au publicat stirea primita si fotografiile pe un site.

×
Subiecte în articol: vrajitoare bălăşescu vanessa melisa