x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 de milioane de euro

Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 de milioane de euro

20 Dec 2021   •   09:40
Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 de milioane de euro

Producţia de electrocasnice a atras în ultimii trei ani investiţii de peste 200 mil. euro în trei fabrici noi, în extinderile facilităţilor existente şi într-o achiziţie, acesta fiind unul dintre cele mai efervescente sectoare din economie.

România începe astfel tot mai mult să se contureze ca un hub de producţie, urmând exemplul Poloniei, liderul european în domeniu, cu circa 25-30 de astfel de fabrici. Spre comparaţie, în România sunt opt jucători mari cu 11 fabrici.

Cel mai recent proiect este unul abia inaugurat, este vorba de fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier în judeţul Prahova. Aceasta este prima fabrică a grupului în Uniunea Europeană, investiţia ridicându-se la peste 70 mil. euro. Din total sumă, 25 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

„România şi parcul industrial modern din Ploieşti au fost cea mai bună alegere pentru Haier datorită poziţiei geografice în regiune, a infrastructurii şi avantajelor lanţului de aprovizionare”, a menţionat Yannick Fierling, CEO al Haier, un gigant cu 122 de fabrici şi venituri globale de aproximativ 26,5 miliarde de euro în 2020.

Arctic şi Karcher sunt alţi jucători care au pariat pe unităţi de producţie noi în ultimii ani, e vorba de o a doua fabrică în cazul fiecărei companii. Italienii de la De’Longhi au făcut recent o achiziţie de fabrică, iar alte companii precum Electrolux au investit în extinderea facilităţilor deja existente.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: electrocasnice