x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii ameninţă cu greva

Profesorii ameninţă cu greva

de Diana Scarlat    |    03 Feb 2010   •   00:00
Profesorii ameninţă cu greva
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional



Cadrele didactice au pichetat astăzi sediul Ministerului Educaţiei. Aproximativ 100 de membri ai sindicatului "Spiru Haret" au protestat în faţa ministerului, nemulţumiţi de disponibilizările anunţate. Profesorii cer blocarea aplicării OUG 114/2009 care prevede reducerea a 15.000 de posturi din sistem şi modificarea OUG 1/2010 care anulează unele drepturi salariale, precum sporul de doctorat şi alte prime. Sindicatul susţine că prin aplicarea legii salarizării unitare, personalului nedidactic i se va diminua venitul salarial cu aproximativ 30%.

Profesorii se vor întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii ministerului, pentru a discuta problema disponibilizărilor, data nefiind încă stabilită. Delegaţia sindicatului care s-a întâlnit astăzi cu secretarul de stat Cătălin Baba, nu a oţinut nici un răspuns concret din partea oficialului ministerului.

ALTE PROTESTE. Potrivit preşedintelui executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, sindicaliştii vor bloca sfârşitul anului şcolar dacă la întâlnirea de săptămâna viitoare nu se va găsi o rezolvare concretă pentru revendicările lor, mai ales în privinţa blocării ordonanţei privind disponibilizările din educaţie. La solicitarea sindicatelor, Avocatul Poporului nu a sesizat Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea OUG 114/2009, motivând că în situaţie de criză este justificată o astfel de ordonanţă, chiar dacă s-a făcut cu încălcarea legii. 

×
Subiecte în articol: observator