x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii Jonathan Michael Shapiro şi Bonaventura Clotet, decoraţi cu titlul Doctor Honoris Causa la Bucureşti

Profesorii Jonathan Michael Shapiro şi Bonaventura Clotet, decoraţi cu titlul Doctor Honoris Causa la Bucureşti

de Magda Marincovici    |    09 Apr 2013   •   18:40

Reputaţii profesori Jonathan Michael Shapiro şi Bonaventura Clotet au fost onoraţi de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” cu titlul de Doctor Honoris Causa în semn de recunoaştere a excepţionalei lor contribuţii în domeniul cercetării şi luptei contra infecţiei cu HIV.

Profesorul Jonathan Michael Shapiro, doctor în medicină, activează în in Israel şi SUA. Este membru al Comitetului Ştiinţific din cadrul Şcolii de Medicină a Universităţii Stanford, California. Din 1996, profesorul Shapiro este directorul Centrului Naţional de Hemofilie, Departamentul HIV/SIDA din cadrul Centrului Med Sheba, Tel Hashomer, Israel. Este autorul a peste 80 de articole ştiinţifice apărute în prestigioase publicaţii de specialitate si a contribuit, alături de profesorul Bonaventura Clotet, la elaborarea a numeroase ghiduri clinice de terapie a infecţiei cu HIV.

Profesorul Bonaventura Clotet, doctor în medicină, este de 27 de ani profesor la Universitatea de Medicină din Barcelona şi din 1993 conduce secţia HIV/SIDA din cadrul Spitalului Universitar din Badalone, Spania. Coordonează o echipă de 100 de cercetători care încearcă zi de zi să găsească noi metode de tratament şi noi scheme de terapie în domeniul infecţiei cu HIV, al hepatitelor şi papilomavirusurilor. Profesorul Clotet a publicat peste 500 de articole ştiinţifice în  renumite publicaţii de specialitate, autor sau coautor a 50 de volume de medicină.

Cei doi distinşi profesori fac parte din echipa de experţi ai Academiei Europene HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase din Bucureşti. În aceasta calitate, cei doi vor susţine, mâine un seminar de educaţie medicală cu tema “Excelenţa în HIV” în aula Academiei din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “ Prof. Dr. Matei Balş”.

×
Subiecte în articol: honoris causa