x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza meteo pentru următoarele 6 luni

Prognoza meteo pentru următoarele 6 luni

de Sorin Anghel    |    23 Oct 2008   •   00:00
Prognoza meteo pentru următoarele 6 luni

Ne aşteaptă o iarnă lungă şi călduroasă. Cel puţin în sudul şi sud-estul ţării. Aşa arată previziunile specialiştilor de la Administraţia Naţională de Meteorlogie. Nu va lipsi nici zăpada, iar temperaturile se vor înscrie în limitele normale, specifice perioadelor prognozate. Nici precipotaţiile nu se vor abate de la normal, astfel că România nu se va confrunta, cel puţin până în martie, cu inundaţii sau alte fenomene extreme.



Astăzi a început la sediul Administraţie Naţionale de Meteorologie Sesiunea Annuală de Comunicări Ştiinţifice. Cu această ocazie, directorul ANM, Ion Sandu a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele şase luni.

NOIEMBRIE
Regimul termic mediu al aerului va fi apropiat de limitele normale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşI 20°C în special în jumătatea de sud a ţării. Temperaturile minime pot coborî până la valori sub -5°C în regiunile nordice şI centrale. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în limite normale în cea mai mare parte a teritoriului, iar în vestul, centrul şI nordul ţării vor putea depăşI normele climatologice lunare. În regiunile montane, se pot produce fenomene specifice sezonului rece.

DECEMBRIE
Regimul termic mediu al aerului va fi apropiat de limitele normale. Temperaturile maxime, în zilele cele mai calde pot depăşI 15°C în sudul ţării. Temperaturile minime vor fi mai scăzute îndeosebi în nordul şI centrul ţării, unde vor fi posibile valori sub -10°C. Cantităţile de precipitaţii pot înregistra valori apropiate de normele climatologice în majoritatea zonelor, iar pe areale din jumătatea Nordică a teritoriului regimul pluviometric va putea prezenta valori excedentare. Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şI ninsoare.

IANUARIE
Temperaturile medii ale aerului se pot situa în general peste limitele normale în cea mai mare parte a regiunilor. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale în estul şI sud-estul ţării, iar în restul teritoriului se pot încadra peste valorile medii multianuale.

FEBRUARIE

Temperaturile medii ale aerului pot prezenta valori peste limitele normale în cea mai mare parte a regiunilor. Cantităţile de precipitaţii vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare în jumătatea estică a teritoriului, iar în cea vestică vor putea prezenta tendinţa de excedent.

MARTIE

Temperaturile medii ale aerului se pot situa în general în jurul valorilor normale în cea mai mare parte a regiunilor. Cantităţile de precipitaţii se pot încadra peste valorile medii mulianuale pe aproape întreg teritoriului ţării.

APRILIE
Regimul termic al aerului va fi în general normal în majoritatea regiunilor şI uşor mai ridicat în zonele sud-estice ale ţării. Cantităţile de precipitaţii se pot situa în jurul valorilor medii multianuale în aproape toată ţara, iar în sud-estul ţării, acestea vor fi în general sub normele climatologice.

×
Subiecte în articol: temperaturile ţării normale meteo