x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Program: Viaţa mea, un "joc serios"

Program: Viaţa mea, un "joc serios"

de Alina Gavrila    |    13 Dec 2007   •   00:00

Fundaţia pentru Pluralism a lansat in această lună, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, programul educaţional "Viaţa mea: un «joc serios".

Acest proiect vine in continuarea iniţiativei demarate in 1998 "Decizia e a mea!", plan-pilot lansat in 16 şcoli din Bucureşti şi Otopeni. Treptat, acesta s-a extins in 250 de şcoli, pe teritoriul a opt judeţe, la nivelul clasei a şaptea. Din această lună, sub noua identitate, programul acoperă intreg ciclul gimnazial. Proiectul se adresează educatorilor care lucrează cu clasele V-VIII, se inscrie in cadrul disciplinelor opţionale şi este conceput ca un instrument destinat profesorilor diriginţi şi consilierilor şcolari.


ABILITÃ...ŢI DE VIAŢÃ.... Ghidul işi propune să ii ajute pe dascăli in misiunea lor, deloc uşoară, de a-i educa pe copii, de a le inţelege problemele cu care se lovesc zi de zi. "In perioada adolescenţei, individul se confruntă cu cel mai larg repertoriu de probleme legate de viaţă. De aceea, acest program educaţional are ca obiectiv major imbunătăţirea comunicării adult-elev, in scopul contribuţiei educaţiei la dezvoltarea autonomiei personale a preadolescenţilor", a spus Aurora Liiceanu, autorul programului.

×
Subiecte în articol: observator