x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prohibitia la sturioni - Repopulare de un milion de dolari

Prohibitia la sturioni - Repopulare de un milion de dolari

de Alexandru Nastase    |    25 Noi 2006   •   00:00
Prohibitia la sturioni - Repopulare de un milion de dolari

Pui de sturioni in valoare de un milion de dolari vor fi deversati in Dunare peste zece zile. Furnizorii vor fi cele trei firme de acvacultura din Romania ce au statii de reproducere artificiala la Isaccea, Galati si Tamadau. Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) a anuntat ca a organizat o licitatie la care cei trei s-au constituit intr-un consortiu si au avut o oferta unica.

CIPURI DE MONITORIZARE. Statul a cumparat 65.000 de pui de sturioni, platind pentru acestia un milion de dolari. Autoritatile au anuntat ca puietii vor fi marcati in cursul saptamanii viitoare cu niste cipuri speciale, pentru a putea fi monitorizati, dupa care vor fi deversati in Dunare. Pana la deversare, puii trebuie hraniti, banii fiind folositi tot din milionul de dolari.

SOCOTELI. Un calcul simplu arata ca un pui de sturion cu tot cu hrana ajunge sa coste statul roman 15,38 dolari, in conditiile in care pe pietele din Vest pretul sau nu depaseste 6 dolari. In primavara lui 2006, Romania a interzis pescuitul comercial la sturioni in apele sale, pentru o perioada de zece ani. Masura, care nu a fost repetata de Bulgaria si de Ucraina, nu este respectata, pescarii romani recoltand zilnic sturioni din Dunare.

×
Subiecte în articol: observator dolari