x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect: Porci crescuți doar în spații îngrădite

Proiect: Porci crescuți doar în spații îngrădite

02 Mar 2020   •   14:17
Proiect: Porci crescuți doar în spații îngrădite

Crescătorilor de porci li s-ar putea interzice să îşi lase animalele în afara fermelor, curţilor sau grădinilor proprii, potrivit unui proiect de ordin pus în dezbatere publică de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ANSVSA.

Crescătorii de porci vor fi nevoiţi să reţină animalele în spaţii împrejmuite cu gard viu, pentru a opri contactul acestora cu porcii sălbatici sau cu alte animale, se menționează în proiect.

Măsura este luată în contextul extinderii gripei porcine africane, a explicat pentru MEDIAFAX preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu.

„În funcţie de tipul de exploataţie, acel crescător va avea nişte obligaţii. El nu poate să mai lase porcii, pur şi simplu, să meargă cum sunt în zone din Tulcea, pur şi simplu să-i lase să intre în contact cu virusul, şi după aceea să moară porcii şi să fie despăgubiţi”, a declarat acesta.

Potrivit ultimelor date ale ANSVSA, 241 de localităţi din 25 de judeţe sunt afectate de Pesta Porcină Africană (PPA), existând 532 de focare.

Mediafax

×