x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectil în Bucegi

Proiectil în Bucegi

03 Noi 2008   •   00:00

Un turist a găsit, aseară, într-o pădure de pe Valea Cerbului din Bucegi un proiectil în stare de funcţionare, provenind din cel de-al doilea război mondial, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă afirmând că proiectilul reprezenta un pericol foarte mare de explozie.



Salvamontistul George Cotinghiu de la Serviciul Salvamont Buşteni a declarat că salvamontiştii au fost anunţaţi aseară că un turist care se afla pe munte, pe Valea Cerbului din Masivul Bucegi, a descoperit într-o pădure un proiectil.

Conform sursei citate, salvatorii montani au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.
Şeful echipei pirotehnice a ISU Prahova, plutonierul adjutant Daniel Prunoiu, a declarat că este vorba despre un proiectil în greutate de 22 de kilograme, cu calibrul de 122 de milimetri, care a fost găsit într-o râpă la aproximativ 40 de metri de principala potecă turistică de pe Valea Cerbului. Acesta a adăugat că proiectilul fusese tras, însă nu a explodat şi reprezenta un pericol foarte mare de explozie.

Reprezentanţii ISU nu au intervenit aseară pentru ridicarea proiectulului, întrucât nu au voie să desfăşoare asemenea operaţiuni pe întuneric. Azi dimineaţă, proiectilul a fost ridicat de o echipă specială a ISU, în prezent proiectilul fiind transportat către un poligon unde va fi detonat în condiţii de siguranţă.

×
Subiecte în articol: romania