x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul care vizează reorganizarea STS, retrimis de deputaţi la comisiile de specialitate

Proiectul care vizează reorganizarea STS, retrimis de deputaţi la comisiile de specialitate

18 Feb 2014   •   11:48
Proiectul care vizează reorganizarea STS, retrimis de deputaţi la comisiile de specialitate

Proiectul de lege privind reorganizarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a fost retrimis marţi, pentru două săptămâni, de plenul Camerei Deputaţilor la comisiile de specialitate pentru a fi modificat.

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat în şedinţa de plen retrimitere la comisie cu termen de 2 săptămâni pentru a se face modificările propuse de grupul minorităţilor naţionale.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii noştri lideri de grup şi în mod deosebit în urma iniţiativei colegilor noştri de la grupul minorităţilor şi văzând că şi premierul României îmbrăţişează acelaşi punct de vedere, apreciem că modificarea potrivit căreia serviciul 112 să treacă la Departamentul special pentru situaţii de urgenţă de la Ministerul Afacerilor Interne, iar activitatea departamentului STS să intre sub control parlamentar este o idee oportună, constructivă şi trebuie să găsim mecanismele necesare pentru a realiza acest lucru", a declarat Neacşu, potrivit Agerpres.

Propunerea de retrimitere la comisie a fost susţinută şi de deputaţii PDL, cu observaţia
că nu sunt de acord ca STS să treacă sub control parlamentar.

"Susţinem retrimiterea cu o observaţie: hai să nu stricăm ce e bun la această instituţie numai de dragul de a schimba şeful. Foarte bine şi corect să treacă sistemul de 112 din punct de vedere al administrării acestuia, nu a bazei tehnice, că va fi fi dificil să transferi toată logistica într-o altă parte, partea de utilizare să treacă la departamentul nou condus de domnul Arafat, în rest să lăsăm lucrurile cum sunt", a precizat deputatul PDL Mircea Toader.

Potrivit proiectului de lege iniţiat de USL, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind o structură cu personalitate juridică, ce va fi condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, deputatul Varujan Pambuccian, a propus luni, ca STS să treacă sub control parlamentar.

×