x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiectul de zona liberă pentru proteste la Universitate, respins din nou de consilierii generali

Proiectul de zona liberă pentru proteste la Universitate, respins din nou de consilierii generali

de Iulia Barbu    |    23 Feb 2012   •   13:06
Proiectul de zona liberă pentru proteste la Universitate, respins din nou de consilierii generali

In sedinta de consiliu de astazi, de la Primaria Capitalei, propunerea asociatiei Pro Democratia de infiintare a agorei civice (zona libera pentru proteste) la Universitate a primit 22 de voturi pentru, 1 vot impotriva si 24 de abtineri. Hotararea propusa pe ordinea suplimentara de zi prevedea aprobarea de principiu a statutului de agora, pentru ca in maxim 60 de zile sa fie pregatit regulamentul de functionare.

Parerile au fost impartite. De la consilierii PDL care au afirmat ca agora la Universitate incalca Legea 60 privind adunarile publice, pana la consilierii USL care si-au numit colegii de sedinta agorafobi, acuzele curgand de ambele parti.

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a solicitat consilierilor aprobarea unei agora asa cum toate tarile europene au, precizand ca reglementarile spatiilor din centrul Capitalei vor fi foarte bine concepute, astfel incat sa nu existe evenimente nedorite. Proiectul a fost respins, insa, din nou.

×