x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promisiuni de la ministrul Transporturilor: Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie

Promisiuni de la ministrul Transporturilor: Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie

07 Iul 2020   •   23:36
Promisiuni de la ministrul Transporturilor: Metroul Drumul Taberei, gata în septembrie
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că magistrala de metrou din Drumul Taberei ar putea fi dată în folosință în septembrie, dacă testele decurg bine. Ministrul a promis, de asemenea, investiții majore în transporturi, menționând că obiectivul este să avem 3.000 km de autostradă în următorii 10 ani. Iată care sunt proiectele prioritate ale Ministerului Transportului și statusul acestora.

Bode a precizat că vor fi alocați 2% din PIB pentru infrastructura de transport, în fiecare an. El a estimat că Autostrada Sibiu-Pitești va fi gata în 2025-2026, în ciuda faptului că pe loturile 2 și 3 nici nu a început procedura de atribuire.

Autostrada spre munte va trece prin stațiuni

Despre autostrada spre munte, Comarnic- Brașov, ministrul a precizat că se va recurge la modificarea traseului pentru a trece prin stațiunile montane. Necesitatea devierii traseului survine în contextul în care inițial autostrada trecea prin curtea Palatului Cantacuzino.

Întrebat dacă va fi mai scump noul traseu, Bode a confirmat: ”Evident că sunt costuri suplimentare! La Bușteni, va fi un tunel, stațiunea va fi ocolită. Cam 1,2 miliarde de euro va costa”, a precizat ministrul. Costurile sunt cu 200.000 de euro mai mari față de cifrele avansate acum câteva luni.

Despre Autostrada de Centură București, ministrul a precizat un nou termen: ”Am constatat că nu se lucrează! I-am chemat la Minister. Mari probleme nu sunt pe partea de sud. Prin 2022, ar trebui sa circulam pe inelul sudic. Pe partea de nord, trebuie să mai semnăm contracte pe 4 loturi.”, a susținut Bode.

Metroul Drumul Taberei ar putea fi deschis în septembrie

Ministrul Transporturilor a specificat că metroul din Drumul Taberei ar putea fi deschis circulației publice în septembrie. ”Sunt probleme la două centrale de ventilație din cele șase. Lucrările se termină la final de iulie, apoi încep testele. M-am fript o dată cu termenul! Îmi doresc să dăm în septembrie drumul la metrou!

Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor trebuia să fie lansată pe 30 iunie, însă deschiderea a fost amânată, motiv pentru care directorul Metrorex și-a înaintat demisia.

Tren pe ruta Aeroportul Otopeni - Gara de Nord, gata la sfârșitul lunii august

Lucian Bode a precizat că lucrările sunt extrem de avansate, astfel că la finalul lunii august, început de septembrie, trenul va circula pe această linie. Distanța dintre cele două obiective ar urma să fie parcursă în 18 minute, incluzând și opririle din cele 4 stații. Ministrul a precizat că ultimul tronson care se va realiza va fi cel peste Drumul Național 1.

Antena3

×
Subiecte în articol: metroul drumul taberei