x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest al Federației Sanitas în fața Parlamentului. Sindicaliștii cer modificarea proiectului de buget pentru 2021

Protest al Federației Sanitas în fața Parlamentului. Sindicaliștii cer modificarea proiectului de buget pentru 2021

23 Feb 2021   •   10:22
Protest al Federației Sanitas în fața Parlamentului. Sindicaliștii cer modificarea proiectului de buget pentru 2021
Sursa foto: Lucian Alecu

Federația Sanitas protestează, marți dimineață, în fața Parlamentului României, solicitând senatorilor și deputaților să modifice proiectul de buget pentru anul 2021 astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât și salariații din sistem să beneficieze de o „sănătate de calitate, la standarde europene”.

„Proiectul de buget ajunge la Parlament! Acest proiect pune din nou sănătatea pe un loc codaş în ceea ce priveşte alocarea bugetară! Guvernul României a demonstrat că tratează acest sector vital cu aceeaşi indiferenţă cu care l-au tratat şi guvernele anterioare. Solicităm parlamentarilor României, cei care vor decide forma finală a acestui buget, să dea dovadă de responsabilitate şi să modifice proiectul de buget astfel încât atât beneficiarii serviciilor de sănătate, cât şi salariaţii din sistem să beneficieze de o sănătate de calitate, la standarde europene", potrivit unui anunţ postat de Sanitas pe pagina sa de Facebook.

Federația Sanitas a anunțat că va continua seria protestelor.

Guvernul a aprobat, luni seară, proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

×
Subiecte în articol: sanitas protest buget 2021