x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest anti-Roşia Montană la ministerul Mediului. Activiştii, "umflaţi" de jandarmi şi băgaţi în dube

Protest anti-Roşia Montană la ministerul Mediului. Activiştii, "umflaţi" de jandarmi şi băgaţi în dube

15 Mar 2012   •   08:37
Protest anti-Roşia Montană la ministerul Mediului. Activiştii, "umflaţi" de jandarmi şi băgaţi în dube

Update 14:30: - 50 de persoane s-au repliat in fata Ministerului Mediului, de unde au fost somati sa paraseasca locul. O duba plina de jandarmi a sosit in fata ministerului, incepand sa ridice protestatarii, care, in semn de rezistenta nonviolenta, s-au lasat la pamant.

Printre ei erau si cei 6 activisti care au fost dusi la sectie azi dimneata dupa protest. A fost folosita forta intr-un mod absolut aberant, femeile au fost tarate pe jos, unii dintre protestatari au fost loviti, in speta Claudiu Craciun, care citea din Constitutie. Au fost incarcati in duba aproape toti protestatarii. Manifestantii au fost ridicati cu Constitutia in mana, din care citeau disperati jandarmilor articolele care le legitimau prezenta si libera exprimare.

Mai multi voluntari pentru Rosia Montana au instituit in mod simbolic carantina in "institutia afectata de coruptie!". "Inspectorii de sanatate civica" doresc "izolarea focarului" din cladirea ministerului Mediului in semn de protest fata de atitudinea partinitoare ministrului Lazslo Borbely si a secretarului de stat Marin Anton.

Sase dintre activisti au fost bagati cu forta in dubele jandarmeriei, dar au declarat ca se vor intoarce in fata ministerului.

Sursa: Rosia Montana in UNESCO

×