x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest cu gaze lacrimogene în Piaţa Universităţii: Sute de revoluţionari cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

Protest cu gaze lacrimogene în Piaţa Universităţii: Sute de revoluţionari cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

07 Dec 2011   •   09:02
Protest cu gaze lacrimogene în Piaţa Universităţii: Sute de revoluţionari cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate

Sute de revolutionari protesteaza in Piata Universitatii. Ei acuza masurile adoptate recent de Guvern, de taiere a indemnizatiei de revolutionar, a pensiilor si salariilor. In plus, revolutionarii cer organizarea de alegeri anticipate. La un moment dat, intre revolutionari si fortele de ordine a izbucnit o altercatie, dupa ce jandarmii au intervenit pentru eliberarea carosabilului blocat de participantii la protest.

UPDATE 13:12 - Jandarmii incearca sa-i dirijeze pe revolutionari catre Piata Constitutiei, mai multe forte de ordine fiind concentrate in zona Pietei Univesitatii unde se afla manifestantii.

UPDATE 12:55 - In urma unor negocieri cu jandarmii, protestatarii adunati la Piata Universitatii urmeaza sa fie condusi spre Piata Constitutiei.

Unii dintre revolutionari au reclamat ca jandarmii au folosit in timpul interventiei gaze lacrimogene. Reprezentantul jandarmeriei a negat, precizand ca fortele de ordine nu au folosit nici forta si nici gaze lacrimogene.

"Revendicarile noastre sunt de ordin politic. Cerem demisia Guvernului Boc. Sa nu uite un singur lucru Guvernul: poporul este la limita, nu mai poate! Nu mai putem sa asteptam pana la alegeri. Murim de foame! Daca poporul nu se trezeste, atunci isi merita soarta"", a declarat un reprezentant al manifestantilor, potrivit Antena3.

La actiune participa reprezentanti ai Blocului National al Revolutionarilor, unde presedinte de onoare este Ion Iliescu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, protestul nu este autorizat. (V.M.)

×