x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest la Biblioteca Centrală Universitară

Protest la Biblioteca Centrală Universitară

de Diana Scarlat    |    08 Dec 2010   •   20:29

Aproximativ 40 de tineri au participat ieri la un protest spontan în faţa Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Capitală. Şapte dintre pro­testatari au fost ridicaţi de jan­dar­mi şi duşi la o secţie de poliţie, unde au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei. Costel Popa, de la Salvaţi Dunărea şi Delta,  unul dintre cei şapte protestatari care au fost ridicaţi de Jandarmerie, a declarat că acţiu­nea a fost organizată pentru înlă­tu­ra­rea din funcţie a noii directoare, Mireille Rădoi pentru că aceasta a obţinut postul pe criterii politice.

Cei şapte sunt hotărâţi să depună o plângere împotriva jandarmilor care au intervenit în forţă. Foţele de ordine au intervenit după ce paznicii instituţiei au sunat la 112, în jurul prânzului, anunţând că aproximativ 40 de persoane protestează fără autorizaţie în faţa bibliotecii şi blochează intrarea. „Jandarmii s-au deplasat la faţa locului şi le-au explicat că acţiunea lor nu este legală, cerându-le să renunţe la protest. Aceştia au refuzat, iar şapte persoane s-au pus pe jos în faţa intrării în clădirea BCU, astfel că ele au fost ridicate de jandarmi şi duse la o secţie de poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Protestatarii sunt membri ai unor organizaţii precum Salvaţi Bucu­reştiul, Ecopolis, Salvaţi Dunărea şi Delta sau Miliţia Spirituală. „Am tot fost acuzată. (...) De ieri nu mai sunt nici consilier local la Sectorul 4, fiind demisă pentru absenţa mea de la şedinţele de Consiliu, deoarece am dedicat tot timpul BCU. M-am săturat să mă apăr şi cred că voi dovedi ce calităţi am prin rezultate în munca la BCU. Eu vreau să-mi fac treaba aici în mod cât mai performant şi responsabil. Atât. Agitaţia aceasta furibundă mă face să mă gândesc că se tem de aflarea unor adevăruri care dor”, a comentat incidentul Mireille Rădoi.

×
Subiecte în articol: observator