x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste ale pensionarilor la geamul premierului Ciucă. Protestatarii solicită majorarea pensiilor cu 26%

Proteste ale pensionarilor la geamul premierului Ciucă. Protestatarii solicită majorarea pensiilor cu 26%

11 Oct 2022   •   10:26
Proteste ale pensionarilor la geamul premierului Ciucă. Protestatarii solicită majorarea pensiilor cu 26%
Sursa foto: Lucian Alecu

Federațiile naționale reprezentative ale asociațiilor de pensionari organizează astăzi proteste la guvern și la sediile prefecturilor din întreaga țară, pentru a solicita majorarea pensiilor.

Iată mesajul transmis de către Federaţia Naţională a Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor şi Federaţia Unirea a Pensionarilor:

"Federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari organizează în ziua de 11 octombrie 2022, la ora 10.00, pichetarea Guvernului - Piaţa Victorei - precum şi sediile tuturor prefecturilor din ţară, pentru a face cunoscute cererile organizaţiilor de pensionari privind soluţionarea gravelor probleme cu care se confruntă milioane de seniori ai României: creşterea preţurilor la curentul electric şi la gazele naturale, la produsele alimentare, scăderea cu 19% a pensiei reale, toate acestea devastând viaţa pensionarilor. 

Refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederile Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor au determinat cele trei federaţii să organizeze această manifestare de protest, sperând că de data aceasta cererile pensionarilor vor fi acceptate."

Protestatarii solicită majorarea pensiilor cu 26% din luna noiembrie, creșterea punctului de pensie la 1.840 de lei, dar și măsuri de consolidare a bugetului asigurărilor sociale de stat.

 

Pensionarii protestează la geamul premierului Nicolae Ciucă

 

×
Subiecte în articol: proteste pensionari