x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proteste în toată țara împotriva despăduririlor abuzive

Proteste în toată țara împotriva despăduririlor abuzive

09 Mai 2015   •   10:28
Proteste în toată țara împotriva despăduririlor abuzive
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Locuitorii din 14 municipii din ţară şi românii din şase oraşe din străinătate vor protesta, sâmbătă, pentru oprirea despăduririlor abuzive, dar şi cu scopul ca pădurile din România să devină o prioritate naţională pentru autorităţile statului, a anunţat organizaţia de mediu WWF-România pe propria pagină de internet.

"Românii din ţară şi de peste hotare se mobilizează pentru păduri pe 9 mai, o cauză care la prima vedere nu le afectează în mod imediat şi direct calitatea vieţii. Pentru noi este încă o dovadă că oamenii îşi doresc un viitor în armonie cu natura şi că gândul unei lumi fără păduri îi alarmează. WWF va protesta alături de ei şi de organizaţiile din România pentru ca pădurile să devină o prioritate pentru întregul Guvern, pentru toată instituţia Parlamentului, nu doar pentru un minister de resort sau pentru câţiva deputaţi preocupaţi de mediu', afirmă WWF-România.

Conform centralizării realizate de organizaţie, protestele, câte se vor derula sub sloganul 'Împreună putem opri masacrul pădurilor', sunt programate să aibă loc în Bucureşti, Alba-Iulia, Baia Mare, Braşov, Cluj, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Vaslui, Constanţa (pe 10 mai va avea loc protestul 'DA parcurilor şi pădurilor, NU mall-urilor în Constanţa'), precum şi în Stockholm, Madrid, Viena, Paris, Montreal şi Londra.

×