x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protestele profesorilor: Funeriu, ironizat

Protestele profesorilor: Funeriu, ironizat

de Diana Scarlat    |    25 Mar 2010   •   00:00
Protestele profesorilor: Funeriu, ironizat
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Peste 2.000 de sindicalişti din educaţie au protestat ieri în faţa Guvernului, unde au adus o mascotă care-l reprezintă pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îmbrăcat în samurai, purtând inscripţiile "Legea educaţiei naţionale", "Vrem titularizare în sistem" şi "Respectaţi contractele colective de muncă".



Profesorii au scris pe un banner, apoi au recitat în cor, o rugă - "Doamne, vino pe Pământ/ S-o deştepţi pe Melania/ Fi'ncă la Învăţământ/ E prea sus acum Prostia", dar şi o poezie despre Legea unică, semnată de un cadru didactic: "Ca tot omul m-am gândit/ Că salariul mi-a mărit/ Iar acum vă spun cinstit/ Sunt cu totul... bramburit".

La scurt timp de la începerea protestelor de la Guvern, o delegaţie a sindicaliştilor a fost invitată la discuţii în Palatul Victoria cu miniştrii Funeriu şi Şeitan, precum şi cu secretarii de stat Gheorghe Gherghina şi Cătălin Baba. În timp ce reprezentanţii lor discutau la Guvern, cadrele didactice au pornit în marş spre Ministerul Educaţiei, simultan desfăşurându-se un pichet la Ministerul Muncii.

Liderii celor patru federaţii din Învăţământ susţin că pe lângă cei 15.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi la începutul următorului an şcolar, conform OUG 114/2009, din calculele lor reiese că vor mai pleca din sistem încă 15.000 de cadre didactice, în urma comasărilor. La discuţiile pe care liderii de sindicat le-au avut ieri cu reprezentanţii Executivului au primit doar lămuriri în privinţa corectitudinii aplicării legislaţiei în vigoare şi nici un răspuns favorabil revendicărilor lor.

Săptămâna viitoare, liderii celor patru federaţii se vor întâlni din nou cu reprezentanţii Guvernului, pentru o nouă rundă de negocieri. Proteste ale profesorilor au mai avut loc ieri la Craiova şi Sibiu.


×
Subiecte în articol: observator