x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Psihiatru Gabriel Diaconu, despre moartea profesorului Băjenaru: „A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire”

Psihiatru Gabriel Diaconu, despre moartea profesorului Băjenaru: „A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire”

04 Sep 2020   •   11:53
Psihiatru Gabriel Diaconu, despre moartea profesorului Băjenaru: „A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire”

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a prezentat într-o postare pe pagina sa de Facebook, povestea morții celebrului profesor doctor Ovidiu Băjenaru, neurolog răpus de Covid-19.

 

“A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balș. Era prea târziu...”

Aceasta este povestea morții profesorului meu de neurologie, doctorul Ovidiu Băjenaru. Titlurile academice sunt redundante. Pentru mine rămâne “domnul profesor”

Rămâne domnul profesor care mi-a deschis ochii în tot ce presupune arta de-a povesti, nu doar descrie, creierul, nervii ori organele de simț.

Acel om care a îndrăznit să-mi dea o șansă, când eram doar un țânc, să merg și eu la cursul de tulburări ale Mișcării ținut de profesorul Tolosa,

Omul care, când l-am rugat, mi-a scris o scrisoare de recomandare ca sa pot pleca din țară la studii,

Același om care, când m-am întors rezident în clinica lui, m-a tratat drept și egal, și am putut avea opinii divergente dar totuși echilibrati unul și celălalt în ce înseamnă argumentație medicală,

Un munte de cunoaștere a fost Ovidiu Băjenaru, și puțini vor mai fi vreodată ca el,

Iar cât privește faptul că a luat infecția cu coronavirus,

Respectiv că a dezvoltat complicații, și corpul lui nu le-a putut surmonta,

Nu are nimic de a face cu ce am pierdut noi, poporul român, astăzi. Un MEDIC.

Cât privește eu...

Mi-a mai plecat un mentor, printre puținii avuți în țara asta.

Mă iertati, dar momentan nu mă simt #medicinromania”, scrie Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

 

Profesorul Ovidiu Băjenaru a murit la 63 de ani la secția ATI de la spitalul Matei Balș din cauza infecției cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: prof dr ovidiu bajenaru