x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puscariaşii de la Jilava , demoralizaţi de modelul deţinutului exemplar Năstase

Puscariaşii de la Jilava , demoralizaţi de modelul deţinutului exemplar Năstase

13 Mar 2013   •   18:01
Puscariaşii de la Jilava , demoralizaţi de modelul deţinutului exemplar Năstase

Un grup de peste cincisprezece deţinuţi în poarta Penitenciarului Spital Jilava. Îi simţi gata să pleznească în timp ce strigă agitaţi. Se încarcă unul pe altul:
“De ce să mai muncesc? De ce să iau credite? Păi dacă lui Năstase nu-i recunosc ăştia munca o să mi-o recunoască mie? Cine-s ăştia, mă? Nişte distruşi care-şi bat joc de zilele mele câştig la eliberare! Îi bag în mă-sa cu programele lor de muncă cu tot că e o mare minciună. Procurorii ăştia sunt cei mai perverşi, te fură pe faţă! Și nu răspund în faţa nimănui! Ar merita să stea ei aici, nu io! Să doarmă ei câte doi în pat cu Băsescu şi cu Udrea lui cu tot că iau salarii cât casa şi noi înghiţim mucegai cu păduchi, înghesuiţi ca animalele”.

Tensiunea creşte. Realizez ascultându-i că refuzul de a-l elibera pe Năstase ne afectează direct pe mine şi pe Marina. Întrebările se aglomerează:
“De ce procurorii DNA îi contestă atât de feroce zilele câştig lui Adrian Năstase? De ce îi calcă în picioare atât de evident dreptul de eliberare cu motivări atât de prosteşti? De ce îşi bat joc de comportamentul lui exemplar în închisoare? De ce sunt atât de disperaţi să nu iasă din închisoare? Probabil că în cazul nostru abuzul va fi şi mai brutal! După ce ne-au băgat în închisoare complet nevinovaţi o să ne facă şi mai rău? Vor să ne distrugă familia şi urmele? De ce să mai muncim respectând regulile închisorii? De ce să mai facem lucrări ştiinţifice? De ce să mai participăm la concursuri? De ce să mai predăm cursuri educative celorlalţi deţinuţi? După ce ne-au folosit pe post de trepte de eşafod pentru Adrian Năstase vor să ne ascundă definitiv? În statisticile închisorilor familiile de intelectuali cedează primele! Ei ştiu! Câtă vreme va funcţiona “găinăria” lui Băsescu, promovată prin justiţia lui de partid?”

Frica de adevăr devine distrugătoare de vieţi omeneşti. Tot mai multe! Deţinuţii de la Jilava povestesc că procurorii contestă acum drepturile de eliberare condiţionată tuturor ca să justifice amânarea la eliberare a lui Adrian Năstase. Sute de oameni neeliberaţi ca să-l “ascundă” pe Năstase între ei.

Întrebările simple dar strivitoare sunt greu de îndurat în închisoare, ai tot timpul să te macine:
“Comisia de eliberare a Penitenciarului Jilava compusă din şase-şapte oameni l-a urmărit pe Năstase douăzeci şi patru de ore pe zi cu lupa. A spus că se comportă exemplar. Cine poate contrazice aceşti oameni? Directorul penitenciarului, educatorul, psihologul, judecătorul din penitenciar şi ceilalţi l-au controlat pe Adrian Năstase clipă de clipă şi spun că merită sa fie liber. Judecătorii neutri din afara Penitenciarului au confirmat că merită să fie liber. Băsescu zice justiţiei lui de partid – “ţineţi-l pe Năstase în închisoare că aşa îmi trebuie mie!”. Iar procurorii DNA negând cu ferocitate orice adevăr şi dreptate îl ascultă!”
Nu trebuie să ne amăgim, să ne minţim pe noi înşine. Pe Adrian Năstase l-a condamnat şi băgat în închisoare nevinovat Traian Băsescu personal.

Traian Băsescu a construit şi folosit justiţia de partid ca să îşi atingă scopurile: lăcomia dezechilibrată de bani, setea sălbatică de putere, posibilitatea de a-şi manifesta răutatea, cruzimea deja legendare. Cu o uşurinţa iesită din comun de a minţi pe absolut oricine, aşa cum întâlnim şefi de bande în închisori.

Marina Popovici, Bogdan Popovici, Cristian Vasile şi nu doar ei, nevinovaţi şi victime colaterale – folosiţi la grămadă în dosarul politic Trofeul Calităţii – sunt în închisoare ca urmare a deciziei directe a lui Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu ne-a vrut pe noi în mod special, dar ne-a folosit la grămadă ca să-l strivească pe adversarul lui politic cel mai important: Adrian Năstase. Nu conta că distruge o familie, ca oameni fără nici o legătură cu subiectul dosarului politic sunt lipiţi nevinovaţi şi FĂRĂ PROBE într-o mascaradă. Împreună cu Justiţia lui de partid, Traian Băsescu a meşterit ani de zile pâna când l-a pus în lanţuri pe Nastase calcând pe cadavre.

Traian Băsescu l-a negociat personal şi internaţional pe Adrian Năstase. L-a oferit ca monedă de schimb a luptei anticorupţie ca să ascundă prin Justiţia lui de Partid greşelile uriaşe ale guvernării Băsescu. Dar mai ales strigând că luptă împotriva corupţiei, el şi echipa lui se îmbogăţeau liniştiţi în timpul celei mai feroce corupţii din 1989 încoace. A sărăcit şi ruginit România şi a scufundat-o aproape ca pe un vapor eşuat în imaginea de ţară coruptă dincolo de lumea civilizată modernă.
Culmea că a reuşit să îngroape şi PDL-ul pe care Elena Udrea si Monica Macovei nu-l vor salva niciodată.

Nu pot să nu mă gândesc cu tristeţe că a blocat şi Forum Invest, o structură independentă şi neutră politic care a atras investiţii străine şi a adus continuu personalităţi uriaşe ale lumii contemporane timp de cincisprezece ani în România.
E clar că Traian Băsescu pârjoleşte tot şi face orice să nu ne scape din închisoare.
Straniu! Armata USL a caştigat bătălia şi pare că nu are forţa să elibereze prizonierii nevinovaţi din închisori.
www.bogdanpopovici.com

___________________________________________________________________
Bogdan Popovici si sotia lui au fost condamnati la ani grei de puscarie in mascarada judiciara ,,Trofeul calitatii... Ei  si alti trei condamnati sunt victimele colaterale in razboiul comandat de Traian Basescu impotriva adversarului politic Adrian Nastase.

Mesajele lui Bogdan Popovici, pana mai ieri un prosper om de afaceri, care a lucrat cu multa energie in cadrul Forum Invest pentru dezvoltarea relatiilor economice ale Romaniei in lume, atrage atentia asupra conditiilor groaznice din puscarii. O lume dintr-o alta lume, in care detinutii dar si personalul penitenciarelor sunt supusi unor privatiuni greu de imaginat, de neacceptat pentru conditia umana. Se intampla in anul 2013, in Uniunea Europeana...
_______________________________________________________

×
Subiecte în articol: trofeul calitatii bogdan popovici