x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puşcărie pe viaţă pentru asasinul pedelist

Puşcărie pe viaţă pentru asasinul pedelist

de Carmen Plesa    |    18 Feb 2011   •   09:12
Puşcărie pe viaţă pentru asasinul pedelist

152500-.jpg

Fostul vicepreşedinte al PDL Hunedoara, Marian Mihalache, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în Irlanda, pentru că în urmă cu un an a ucis-o pe fosta lui iubită, Loredana Pricăjan (35 de ani).

Potrivit Irish Times, furia românului a fost declanaşată de faptul că Loredana, care locuia la Dublin, unde lucra ca asistentă, începuse o relaţie cu un alt bărbat.

Citeşte şi Lider PDL, judecat pentru omor

Juriul format din şapte bărbaţi şi cinci femei a decis, prin verdict unanim, că Mihalache a ucis-o pe Loredana Pricăjan.

Acuzatul a susţinut în permanenţă că nu e vinovat de moartea femeii. La 28 ianuarie 201, asistenta a fost găsită moartă într-un apartament pe care Mihalache îl închiriase la Irish Management Institute (IMI), în Sandyford. Carotida şi coloana vertebrală erau secţionate, în urmă a două tăieturi.

Mihalache a fost găsit în aceeaşi locuinţă, cu tăieturi la gât şi la încheietura mânii. Bărbatul a susţinut că Loredana Pricajan i-a provocat tăietura de la gât şi că nu-şi mai aminteşte ce s-a întâmplat după aceea.

Citeşte şi Vicepreşedintele PDL acuzat de crimă, judecat la Dublin

Medicul care l-a examinat pe Mihalache a concluzionat însă că acesta şi-a provocat singur rănile. În acelaşi timp, patologistul Michael Curtis a declarat că rănile suferite de femeie au fost făcute în urma unui atac pe la spate şi că e imposibil ca aceasta să şi le fi provocat singură.

Rechizitoriul a arătat că Mihalache a zburat din România la Dublin cu trei zile înainte de crimă. A adus două cuţite şi nu i-a spus Loredanei Pricajan că vine.

A închiriat un apartament la IMI în seara de luni. A mers pe jos până la locuinţa femeii, care era aproape, însă nu a contactat-o.

Mihalache şi-a printat mai multe hărţi cu locul în care lucra femeia şi s-a plimbat de câteva ori până la staţia de autobuz în care aceasta obişnuia să coboare. A întâlnit-o pe când aceasta se întorcea acasă din tura de noapte, la 27 ianuarie 2010.

A dus-o la apartamentul pe care-l închiriase, a pus un semn cu “nu deranjaţi” pe uşă şi a scos telefonul din priză până dimineaţă, când a sunat la recepţie ca să ceară ajutor.

Rigiditatea postmortală (rigor mortis) începuse deja să se instalaze în corpul asistentei, care a fost găsită cu faţa în jos pe un pat plin de sânge. Cuţitele ucigaşului au fost găsite în apropiere, pătate de sânge. Telefonul victimei fusese demontat, iar pe baterie s-a găsit sângele lui Mihalache.

Bărbatul a susţinut că în aceea seară vicrima i-a spus că e foarte stresată şi l-a întrebat dacă are curaj să-şi pună capăt vieţii. El i-ar fi spus că da, iar ea i-a tăiat atunci gâtul, potrivit mărturiei lui Mihalache, citată de Irish Times.

Înregistrări cu Loredana Pricăjan plângând au fost găsite în telefonul bărbatului. Se aude cum el o întreabă despre actualul prieten şi o ameninţă că pune pe internet imagini cu ea dezbrăcată.

“O să pun pe YouTube, ca oamenii să ştie că eşti o c...ă”, spune Mihalache.

Inspectorul Martin Cummins i-a spus judecătorului că părinţii victimei au fost în sala de judecată de-a lungul procesului, dar că nu au mai putut sta şi pentru verdict, deoarece rămăseseră fără medicamentele necesare.

Loredana Pricăjan era singurul lor copil şi pentru proces au plecat pentru prima dată din satul lor din România.

Poliţista Ofelia Hough a citit o declaraţie a părinţilor victimei.

“Viaţa noastră fără Loredana nu mai înseamnă nimic. Era singurul nostru copil. Să mergem în locul unde i-a fost luată viaţa ne-a provocat o mare durere şi foarte mult stres”, se spune în declaraţie. “De asemenea, găsim că această călătorie în Irlanda şi prezenţa noastră la tribunal este traumatizantă. Singurul motiv pentru care mai trăim acum este să-i ducem flori la mormânt şi să o plângem”, se mai arată în declaraţia părinţilor.

Brendan Grehan, avocatul lui Mihalache, l-a întrebat pe aceasta dacă mai are ceva de adăugat. Acuzatul s-a ridicat încet şi a spus: “Cred că s-a spus tot ce era de spus”, relatează Irish Times.

Prietenul Loredanei a declarat că ştia că Mihalache îi face probleme. “În sfârşit, s-a făcut dreptate”, a declarat Cristian Sârbu, care locuieşte în Belgia, dar a venit la fiecare înfăţişare din proces.

Colegii victimei, care lucra la Ailesbury Nursing Home, au fost, de asemenea, în sală, pe parcursul întregului proces.

 ”Simţim că s-a făcut dreptate”, a spus directorul insituţiei medicale, James Fagan. Acesta a descris-o pe Loredana drept o fată foarte drăguţă şi un excelent angajat.

“Era foarte plăcută şi foarte populară”, a mai spus Fagan.

×