x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Puya, concert la portavoce în Boeing 737

Puya, concert la portavoce în Boeing 737

de Anca Nicoleanu    |    29 Sep 2010   •   00:00
Puya, concert la portavoce în Boeing 737
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Radio ZU a aniversat doi ani, în aer, cu ascultătorii



Pentru aroganţa maximă pregătită de Radio ZU pe 29 septembrie au fost gata, încă de când mijea de ziuă, peste 100 de ascultători Radio ZU din Bucureşti, Constanţa sau Timişoara.

În aşteptarea lui Daniel Buzdugan şi-a lui Mihai Morar, pe aeroportul Băneasa au început să cânte, animaţi de Răzvan Popescu, refrene ale cântecelor lui Puya. Un fel de încălzire, pentru "concertul în aer" pe care urma să-l susţină componentul formaţiei "La Familia", acompaniat vocal de Kamelia, la aniversarea a doi ani de Radio Zu.
"Abia m-am trezit", spune Puya, îndată ce-şi face apariţia, cu ochii aproape lipiţi de somn. Dar se înviorează repede. În spatele lui se formase deja o coadă de fani dornici să se imortalizeze cu artistul. "Convoiul" se încolonează pentru check-in.

Se fac fotografii în ploaie, cu Buzdugan, la scara avionului. Cu o seară în urmă, aeronava Blue Air, un Boeing 737, primise însemnele ZU. "Borcanele cu zacuscă se depozitează sub scaun", anunţă Daniel, la portavoce, în completarea stewardesei care ne invită să luăm loc.

"Se dă decolarea în direct la Antena 3", informează pe cineva prin telefon Răzvan Popescu. Puya a deschis un radio portabil  şi se distrează făcând playback pe o piesă interpretată de Al Bano şi Romina Power.

Avionul se umple uşor-uşor. Ovidiu Huibariu, comandantul aeronavei Boeing 737, ne urează bun venit, ne spune că vom fi însoţiţi de cel mai frumos echipaj de cabină, ne înştiinţează că vom zbura o oră, pe ruta Bucureşti - Constanţa - Bacău - Tg.Mureş - Bucureşti şi ne promite că deasupra norilor vom avea soare. Şi s-a ţinut de cuvânt.

"Cine n-a mai zburat să pună mâna la ochi", îndeamnă Buzdugan, în timp ce aeronava se ridică de pe pistă. Şi nu se opreşte aici. "Băieţi dacă aveţi curaj, ne vedem pe fuselaj", "Cine s-a dat cu Intesa îl aşteaptă stewardeza" sunt câteva mostre de umor marca Buzdugan pe care le va rosti pe parcursul zborului.

Şi odată trecute turbulenţele, începe show-ul. Un show la portavoce, pentru că "după săptămâni întregi de insistenţe, Autoritatea Aeronautică, ce funcţionează după reguli de acum 50 de ani, nu ne-a dat voie să montăm un sistem de sonorizare", a explicat Morar. Şi iată-i pe Puya şi pe Kamelia cântând la portavoce refrenele din "Change", "VIP" ori "Tot în familie", la unison cu peste 100 de oameni, la peste 8.500 de metri altitudine.

"Aroganţa noastră s-a terminat, urmează aroganţa pilotului", anunţă Morar aterizarea, după o jumătate de oră de "concert" şi după o sesiune foto prelungită cu ascultătorii. "Şi-altă dată/ O s-o facem şi mai lată", se cântă din toţi bojocii, în timp ce Buzdugan îi dedică pilotului refrenul "Pune-l la pământ", o variantă modificată a originalului "Pune-i la pământ" din repertoriul lui Puya. Aeronava aterizează în aplauzele tuturor. Puya, pe scara avionului, rămâne să se pozeze cu fanii.

×
Subiecte în articol: mass-media radio zu