x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Racolari - PNL ii da replica lui Basescu

Racolari - PNL ii da replica lui Basescu

de Gabriela Antoniu    |    14 Iun 2005   •   00:00

"Respectam opiniile presedintelui tarii, insa orice partid are obligatii si drepturi care se regasesc in propriul statut. PNL nu racoleaza parlamentari.

"Respectam opiniile presedintelui tarii, insa orice partid are obligatii si drepturi care se regasesc in propriul statut. PNL nu racoleaza parlamentari.

Daca un senator sau un deputat doreste sa intre in partid, i se analizeaza activitatea si apoi se ia o decizie", a declarat ieri purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Eugen Nicolaescu. Reactia liberalilor survine afirmatiilor presedintelui Basescu facute intr-un interviu publicat luni in ziarul Adevarul, potrivit carora racolarile de parlamentari reprezinta o solutie incorecta si imorala politic.

Nicolaescu a precizat ca filialele decid in privinta nou-intratilor in partid. "Acest atribut apartine organizatiilor teritoriale. Cei de acolo au, prin statut, abilitatea de a primi sau nu un parlamentar de la alt partid, care doreste sa intre in PNL. Daca se intelege acest lucru, bine. Daca nu, vom explica de cate ori va fi cazul", a completat Nicolaescu. In ultima perioada, mai multi parlamentari ai Opozitiei au intrat sau sunt in tratative pentru a intra in PNL. Dintre acestia, pana acum au aderat la PNL Mihai Lupoi (fost PRM) si deputatii Mihai Malaimare si Traian Dobre (fosti PSD).

Nicolaescu a avut o replica si pentru liderul interimar al PD, Emil Boc, care a afirmat sambata trecuta ca fuziunea PNL-PD nu este de actualitate. "Bocaneste", a spus Nicolaescu despre Boc, adaugand ca liderul democrat face astfel de declaratii, intrucat se afla in campanie electorala pentru sefia PD.

×
Subiecte în articol: observator pnl