Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a informat sâmbătă că, în prezent, este în curs de finalizare documentaţia pentru delegarea gestiunii serviciului, după ce a fost nevoie să se elaboreze una nouă, în urma recomandărilor venite de la Consiliul Concurenţei.
Precizările au intervenit în contextul în care, potrivit RADET, în spaţiul public ar fi apărut informaţii potrivit cărora Primăria Capitalei întârzie nemotivat preluarea activităţii regiei de Compania municipală Termoenergetica.
Potrivit unui comunicat al RADET transmis sâmbătă AGERPRES, Primăria Municipiului Bucureşti a înfiinţat Compania municipală Termoenergetica Bucureşti S.A pentru asigurarea continuităţii prestării serviciului public de alimentare cu energie termică a consumatorilor, evitând astfel situaţia de colaps ce ar fi putut apărea în condiţiile iminentei intrări în faliment a regiei.
"La data de 14 iunie, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului prin judecătorul delegat s-a pronunţat asupra înfiinţării Companiei Municipale Termonergetica Bucureşti SA, conform rezoluţiei 77820 din 13 iunie. S-a întocmit în draft documentaţia necesară delegării serviciului care a fost transmisă spre analiză Consiliului Concurenţei. În urma recomandărilor Consiliului Concurenţei din data de 21 iunie, a fost elaborată o documentaţie nouă ce cuprinde Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică cu anexele aferente şi Studiul de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică", se explică în comunicat.
În prezent, arată sursa citată, este în curs de finalizare documentaţia pentru delegarea gestiunii serviciului, respectând Ghidul privind conţinutul actului de încredinţare a serviciului public de alimentare a populaţiei cu energie termică în sistem centralizat, din punct de vedere al regulilor de concurenţă şi ajutor de stat, şi urmează a fi transmisă în cursul săptămânii următoare Consiliului Concurenţei pentru avizare.
"Pentru a ne asigura că sunt respectate prevederile Cadrului UE pentru ajutoarele de stat sub forma compensaţiilor pentru obligaţia de serviciu public (2012/C8/03) şi ale comunicării Comisiei privind aplicarea normelor Uniunii Europene în materie de ajutor de stat, în cazul compensaţiei acordate pentru prestarea unor servicii de interes economic general (2012/C8/02), am apelat la expertiza unui consultant financiar cu experienţă relevantă în domeniu", menţionează regia.
AGERPRES