x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RADET va demara lucrări de modernizare a reţelelor de termoficare din zona Aviaţiei

RADET va demara lucrări de modernizare a reţelelor de termoficare din zona Aviaţiei

18 Mai 2018   •   20:00
RADET va demara lucrări de modernizare a reţelelor de termoficare din zona Aviaţiei

Primăria Capitalei anunţă că va demara, prin Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), în perioada următoare, lucrări de modernizare a reţelelor de termoficare aferente punctelor termice 2 Aviaţiei şi 6 Aviaţiei, în condiţiile în care acestea erau blocate din anul 2010.

"Pentru aceste lucrări se va utiliza 71% din ţeava existentă în depozit şi nefolosită din anul 2010, respectiv 13,495 km. Lucrarea va fi executată la aceeaşi valoare contractată, stabilită în anul 2010, cu termen de execuţie 12 luni", informează PMB, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, pentru a identifica noi soluţii în vederea modernizării sistemului de termoficare, reprezentanţii RADET au avut întâlniri cu furnizorii şi au testat noi metode. Astfel, în cursul săptămânii trecute a fost realizat, pentru prima dată, un proiect pilot prin metoda relining. Această metodă este mai rapidă decât metoda clasică, nu necesită decopertări ample, intervenindu-se minim asupra sistemului rutier pentru a nu fi blocată circulaţia, precizează primăria.

"Mai exact, lucrarea presupune introducerea unei ţevi din material flexibil şi a unei răşini pe ţeava existentă a reţelei de termoficare. Procedeul nu necesită săpătură, astfel încât reţeaua RADET poate fi reparată fără a înlocui ţeava existentă. Proiectul a fost executat în subtraversarea şoselei Olteniţei, în zona apropiată cu Calea Văcăreşti. Procedeul a fost aplicat pe 15 metri liniari pe conducta tur de diametru 500 mm. Conducta a fost supusă inspecţiei video şi s-a constatat că metoda de reparaţie a ţevii este eficientă", reiese din comunicat.

Potrivit PMB, în perioada imediat următoare, se vor face toate demersurile pentru ca aceste servicii să fie achiziţionate "cât mai curând" şi aplicate la conductele de termoficare.

RADET are în exploatare 1.012 puncte termice, staţii centralizate şi module termice, 47 centrale termice de cvartal şi o centrală termică din zona Casa Presei. Regia furnizează energie termică pentru peste 8.200 de blocuri de locuinţe şi aproximativ 300 imobile, precum şi pentru aproximativ 5.100 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici, menţionează sursa citată. AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet