x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe: Măsurile jandarmilor la protestul de duminică seară au fost graduale

Radu Stroe: Măsurile jandarmilor la protestul de duminică seară au fost graduale

16 Dec 2013   •   11:40
Radu Stroe: Măsurile jandarmilor la protestul de duminică seară au fost graduale

Măsurile luate de jandarmi la protestul care a avut loc duminică seară în Capitală au fost graduale, "ca răspuns la escaladarea faptelor de violență", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, potrivit unui comunicat al MAI.

"Acțiunea jandarmilor a fost una legală, iar măsurile luate aseară în București au fost graduale, ca răspuns la escaladarea faptelor de violență. Ministrul Afacerilor Interne apreciază că manifestarea neautorizată de aseară a blocat o parte din arterele centrale ale Bucureștiului, afectând ordinea publică și siguranța cetățenilor, ceea ce a impus dispunerea unor măsuri de limitare a perimetrului de desfășurare a protestului", a afirmat Stroe.

Totodată, ministrul reafirmă că aceste manifestări neautorizate trebuie să respecte principiul constituțional al neîncălcării drepturilor și libertăților celorlalți cetățeni.

"Respectăm dreptul la liberă exprimare a oricărui cetățean, dar nu putem să nu constatăm că unii dintre aceia care invocă nerespectarea principiilor democratice sunt cei care încalcă, cu bună știință, normele legale, provocând forțele de ordine și incitând la violență. Niciodată violența nu trebuie să reprezinte o soluție pentru protestatari, și nici pentru forțele de ordine publică, care au ca principală misiune aplicarea fermă a legii și menținerea ordinii de drept", a mai spus Stroe.

Un grup de protestatari s-au strâns duminică, în jurul orei 16,00, în Piața Universității, cu scopul de a merge în Piața Victoriei. Aceștia au ajuns în fața sediului Guvernului în jurul orei 19,00, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, dar și împotriva noilor modificări legislative aduse Codului penal, precum și față de situația de la Pungești, județul Vaslui.

×