x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Tudor: Un Moș Crăciun care ucide oameni este un semnal

Radu Tudor: Un Moș Crăciun care ucide oameni este un semnal

02 Ian 2017   •   10:34
Radu Tudor: Un Moș Crăciun care ucide oameni este un semnal

Zeci de morți și răniți într-un atac armat dintr-un club din Istanbul după ce un atacator, îmbrăcat în Moș Crăciun, a deschis focul asupra mulțimii chiar în noaptea de Revelion 2017.

 

Radu Tudor a comentat acest subiect. 

"Din păcate, Turcia alunecă spre o instabilitate extrem de gravă. În ultimii ani, atentatele se succed cu o repeziciune înspăimântătoare. Turcia nu mai este o țară sigură. O spun cu mare regret. Ce se întâmplă acum întrece orice imaginație. Cel mai probabil putem vorbi despre o infiltrare din partea Statului Islamic. Este amprenta acestei organizații.

Un Moș Crăciun care ucide oameni este un semnal dat de fundamentaliștii și extremiștii islamiști care luptă împotriva acestor valori. Este un atentat la valorile creștine. În Turcia se află trei milioane de refugiați sirieni și irakieni și peste 500.000 dintre aceștia se află în Istanbul. Acest oraș devine un simbol al coșmarului terorist. (...) Anul 2017 arată catastrofal. Nu vreau să țin discursuri de doctrine și chestiuni teoretice, dar ordinea publică nu este același lucru cu securitatea. Ordinea publică înseamnă prevenirea unor acte de dezordine, de tâlhărie, de mici infracțiuni. Securitatea înseamnă cu totul și cu totul altceva. (...) În lumea civilizală, Europa nu mai este un continent atât de sigur ca acum zece ani. Oricând poate avea loc un atentat", a spus Radu Tudor la Antena 3.

"Cât despre atacatorul costumat în Moș Crăciun... vorbim de un simbol batjocoritor la adresa valorilor creștine", a mai spus jurnalistul.

×