x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat face PRECIZĂRI despre prezentarea certificaului verde în magazine

Raed Arafat face PRECIZĂRI despre prezentarea certificaului verde în magazine

15 Oct 2021   •   11:15
Raed Arafat face PRECIZĂRI despre prezentarea certificaului verde în magazine
Sursa foto: Lucian Alecu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că certificatul verde nu va fi necesar în magazinele cu produse esențiale. 

"Am avut o discuţie cu dânsul (Florin Cîțu n.r.), nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ, în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări. Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial", a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, joi, că executivul vrea să propună certificatul verde pentru accesul în magazine.  

×
Subiecte în articol: red arafat certifcat verde COVID