x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, vizită fulger la Spitalul modular din Pipera: primii pacienți vor fi primiți marți

Raed Arafat, vizită fulger la Spitalul modular din Pipera: primii pacienți vor fi primiți marți

10 Oct 2021   •   14:50
Raed Arafat, vizită fulger la Spitalul modular din Pipera: primii pacienți vor fi primiți marți
Sursa foto: Lucian Alecu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că Spitalul modular din Pipera se va deschide marți. La început unitatea medicală nu va funcționa la capacitate maximă.

Raed Arafat, însoțit de prenierul Florin Cîțu, a făcut o vizită fulger la Spitalul modular din Pipera, iar la intrare a declarat că unitatea se va deschide treptat începând de marți.

„De marți sperăm că o să înceapă să primească pacienți”, a declarat șeful DSU.

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți.

„Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera și să mă asigur că devine funcțional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienți, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiți la Pipera începând de marți. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU”, a explicat Florin Cîțu, prin intermediul unui mesaj trimis pe Facebook.

Concentratoarele de oxigen vor ajunge la spital luni dimineață, iar personalul va fi format din angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar și din afara organizației.

Tot marți ar trebui să se deschidă Spitalul modular Lețcani din județul Iași. Acesta are o capacitate maximă de 256 de pacienți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: raed arafat