x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rafila, după demisia lui Costache: E important să fie o echipă cu atribuții clare

Rafila, după demisia lui Costache: E important să fie o echipă cu atribuții clare

26 Mar 2020   •   10:59
Rafila, după demisia lui Costache: E important să fie o echipă cu atribuții clare
Sursa foto: Captura Antena 3

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu cunoaște proiectul de imunizare a tuturor bucureștenilor, propus de ministrul demisionar al Sănătății, Victor Costache, iar despre un nou ministru, Rafila spune că echipa de la Minister trebuie să aibă atribuții clare.

„Nu cunosc acest proiect (de imunizare a tuturor bucureștenilor – n.r.). Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Nu cred că este util pentru că eu dacă testez la un anumit moment nu înseamnă că se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă avea vreun beneficiu”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Întrebat despre un nou ministru al Sănătății, Rafila a spus că echipa Ministerului trebuie să aibă atribuții clare și o atenție sporită asupra Institutului de Sănătate Publică.

„Bănuiesc că va fi numită o altă persoană la conducerea Ministerului. E important să aibă o echipă cu atribuții clare și o comunicare bună între toți cei implicați și la nivel central și ar trebui coroborat cu toți cei implicați, mai ales cu MAI (...) și atribuții clare Institutului de Sănătate Publică”, a mai spus Rafila.

Potrivit președintelui Societății Naționale de Microbiologie, România se poate apropia de momentul în care spitalele nu ar mai putea funcționa din cauza lipsei de personal, deoarece situația de la Suceava s-ar putea repeta.

Ministrul Sănătății, Victor Cosctahe, și-a dat demisia, în plină epidemie de infecții cu coronavirus în România.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Dr. Alexandru Rafila