x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Râie și vărsat de vânt în pușcării

Râie și vărsat de vânt în pușcării

01 Iun 2016   •   11:50
Râie și vărsat de vânt în pușcării

De câteva săptămâni, pușcăriașii de la Penitenciarul Brăila au, în afara gândacilor, ploșnițelor și a aglomerației, încă un inamic redutabil. Râia și vărsatul de vânt s-au răspândit cu repeziciune de la o celulă la alta și au îmbolnăvit până acum peste 20 de deținuți, informeaza Libertatea.

Primele semne ale bolilor de piele au apărut, conform informațiilor noastre, la Secția a IV-a, camera 4.14. Însă, din cauza inexistenței unor măsuri preventive, a unei carantine care se impunea încă de la depistarea primului caz, râia și vărsatul de vânt au ajuns și în Secția 1, una dintre cele mai murdare ale închisorii, și au îmbolnăvit aproximativ 20 de deținuți. Apoi s-au îmbolnăvit câțiva deținuți din Secția V. Originea acestei epidemii pe care mai-marii pușcăriei nu au putut să o controleze este, spun surse din interiorul închisorii, mizeria cruntă în care deținuții sunt obligați să-și facă pedeapsa.

Cei care lucrează în punctele exterioare nu se pot spăla la întoarcerea în camere și, mai mult, rămân îmbrăcați cu aceleași haine pe care le-au folosit când au fost scoși la muncă. Așa, pe lângă de-acum obișnuita aglomerație din închisoare, pe lângă ploșnițele și gândacii care mișună peste tot pușcăriașii s-au pricopsit cu râie și cu vărsat de vânt.

”Printre bolnavi sunt și diabetici care, cu toate că sunt foarte vulnerabili, nu sunt monitorizați din punct de vedere medical”, ne-a declarat Dumitru Gîrbacea, președintele Organizației Consiliul Local al Tinerilor din Brăila.

×