x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul CSM - Contre pentru reputaţia DNA

Raportul CSM - Contre pentru reputaţia DNA

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    09 Oct 2007   •   00:00
Raportul CSM - Contre pentru reputaţia DNA
Sursa foto: ALEX MICSIK /

Raportul inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la activitatea DNA a fost dezbătut ieri intr-o şedinţă tensionată de contrele dintre şeful DNA, Daniel Morar, ministrul Justiţiei şi vicepreşedintele CSM, Dan Chiujdea. Apoi uşile pentru public s-au inchis, ieri membrii Secţiei de procurori a CSM au intrat in deliberări.

In discursul prin care şi-a apărat subordonaţii şi in faţa intrebărilor puse de membrii CSM, Daniel Morar a admis existenţa unor greşeli, dar a găsit de fiecare dată şi scuzele aferente. El a continuat să susţină că raportul inspectorilor CSM este exagerat de critic, că procurorii anticorupţie nu au lăsat in nelucrare chiar atăt de multe cauze şi că nici unuia dintre ei nu i-a fost luată vreo anchetă fără voia sa. Â

AUTOAPÃ...RARE. Căt despre propria activitate, şeful DNA a susţinut că, din cauza noii viziuni asupra independeţei procurorilor, nu a ştiut o parte din neregulile constatate. "Dacă aş fi ştiut că numărul soluţiilor necomunicate părţilor este atăt de mare aş fi luat măsuri. Dacă aş fi ştiut că foarte multe cauze nu sunt inregistrate ca dosare penale aş fi luat măsuri. Deşi nu sunt vinovat in principal, imi reproşez că nu am ştiut faptul că procurorul Aristotel Popa nu a lucrat nimic timp de şapte luni", a susţinut şeful DNA. Pănă la inchiderea ediţiei, CSM nu luase incă o decizie.

×
Subiecte în articol: observator