x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul MCV pentru România, amânat pentru anul viitor. "Comisia Europeană va analiza situaţia DNA"

Raportul MCV pentru România, amânat pentru anul viitor. "Comisia Europeană va analiza situaţia DNA"

08 Oct 2013   •   15:13
Raportul MCV pentru România, amânat pentru anul viitor. "Comisia Europeană va analiza situaţia DNA"
Sursa foto: Georges Boulougouris/EU/ Georges Boulougouris

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a anunţat că publicarea Raportului  privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România se amână pentru "începutul anului 2014". Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Gray a spus că executivul comunitar a primit mai multe sesizări ale unor ONG-uri în ultimele zile "după controversa creată în jurul situației unor procurori și a unor numiri".

"Ce pot să spun în numele Comisiei Europene este foarte simplu. DNA este menționat de Comisia Europeană în toate rapoartele sale ca una dintre instituțiile cele mai eficiente în termeni de îndeplinire de către România a condiționalităților din MCV", a subliniat Mark Gray, care a precizat că DNA a avut un 'bilanț solid de independență și de obiectivitate'.

"În contextul dezbaterii în curs din România în ceea ce privește procedurile și numirile, ne-am exprimat foarte clar poziția în rapoarte. Comisia Europeană nu va comenta asupra unor numiri individuale, procurori individuali, nu este rolul nostru. Dar, în viitorul său raport, Comisia va analiza cu siguranță întreaga situație a DNA, așa cum facem mereu și o vom face iarăși la începutul anului următor", a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Mark Gray a declarat că raportul va fi făcut public "la începutul anului viitor, cel mai probabil în ianuarie".

×