La Constanţa, circa o sută de preoţi au ţinut slujba religioasă pe faleza din zona Cazinoului. Peste 150.000 de sticle şi 12 butoaie cu agheasmă au fost pregătite pentru credincioşi. După slujbă, cei mai curajoşi barbaţi au intrat în apa mării după cele trei cruci aruncate în larg de Arhiepiscopul Tomisului. Şi la Giurgiu, cinci tineri au participat la tradiţia scoaterii Crucii sfinţite din apele Dunării. Tradiţia a fost păstrată şi la Tulcea, unde un adolescent de 17 ani a reuşit să scoată crucea aruncată în Dunăre, iar la Galaţi – un profesor de sport.
În Capitală, pe Dealul Patriarhiei s-au format cozi, însă credincioşii au venit în număr mai mic faţă de anul trecut. Circa 3.000 de oameni au aşteptat liniştiţi, pe o ploaie mocănească, să le vină rândul pentru a lua acasă din apa sfiinţită.
La Sibiu, în schimb, îmbrâncelile nu au lipsit nici acum. „Nu este nevoie să vă călcaţi în picioare, agheasmă este pentru fiecare”, le-a spus enoriaşilor Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, deranjat că aceştia au forţat gardurile de protecţie: „E bine să avem râvnă, (..) dar nu chiar așa”.
Credincioşii ortodocşi din toată ţara au sărbătorit, ieri, Botezul Domnului, cunoscut în popor ca „Boboteaza”. Ca şi anii trecuţi, mai mulţi temerari s-au aruncat în apa Mării Negre, pentru a salva crucea. Bucureştenii s-au speriat de polei: doar 3.000 de enoriaşi au mers la Patriarhie.