x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAYMOND LOEWY, creatorul automatului de Coca-Cola, al pachetul de Lucky Strike şi al locomotivei S1, omagiat de Google (VIDEO)

RAYMOND LOEWY, creatorul automatului de Coca-Cola, al pachetul de Lucky Strike şi al locomotivei S1, omagiat de Google (VIDEO)

05 Noi 2013   •   08:48
RAYMOND LOEWY, creatorul automatului de Coca-Cola, al pachetul de Lucky Strike şi al locomotivei S1, omagiat de Google (VIDEO)

Raymond Loewy, industriaşul cunoscut drept creatorul automatului de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike şi al locomotivei S1 este omagiat de Google printr-un Doodle inedit, la 120 de ani de la naşterea sa.

Raymond Loewy s-a născut pe 5 noiembrie 1893 în Franţa şi a devenit cunoscut după ce a plecat în SUA. Printre creaţiile sale se numără logo-urile Shell, Exxon, TWA, BP, dar şi automatele de Coca-Cola, pachetul de Lucky Strike, frigiderele Coldspot şi designul pentru mai multe locomotive. Doodle-ul aniversar a transformat literele care formează cuvântul Google într-o locolomtivă Pennsylvania Railroad S1 cu aburi, în care literele ”g” şi ”o” din cuvânt sunt roţile acesteia. Prima sa machetă reprezenta un avion. A vândut-o ulterior. Raymond Loewy a plecat în 1919, în SUA, cu un vapor, având doar 50 de dolari în buzunar.

Raymond Loewy a trăit în New York, unde a lucrat ca designer de vitrine pentru Macy’s, Wanamaker’s şi Saks, dar şi ca ilustrator pentru reviste ca Vogue şi Harper’s Bazaar. Apoi a trecut la designul de obiecte, realizând un model pentru frigiderul Coldspot.

În anul 1937 a început partenerialtul cu Pennsylvania Railroad, pentru care a creat designuri de locomotive, staţii, vagoane şi materiale promoţionale. Apoi a lucrat cu producătorul de maşini american Studebaker.

La vârsta de 87 de ani Raymond Loewy s-a retras şi s-a întors în Franţa. A murit în locuinţa sa din Monte Carlo, în 1986.

×