x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RCS-RDS, obligat de instanta sa difuzeze GSPTV

RCS-RDS, obligat de instanta sa difuzeze GSPTV

06 Noi 2013   •   15:41
RCS-RDS, obligat de instanta sa difuzeze GSPTV

Instanta a hotarat pe 4 noiembrie ca RCS-RDS sa reincluda in grila sa de programe postul GSPTV, in regim liber la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare. Postul GSPTV a fost scos abuziv din grila RCS in 2011, compania de cablu refuzand  sa–l reintroduca in ciuda unei ordonante presedintiale si a unei amenzi din partea CNA.

RCS-RDS e obligat astfel de instanta să includă în grila sa de programe şi să retransmită către abonaţii săi, postul de televiziune GSP TV în regim must carry. asigurand, pentru serviciul de retransmitere sus menţionat, aceeaşi calitate a semnalului retransmis în reţeaua sa de comunicaţii electronice, raportată la condiţii tehnice similare ale semnalului pus la dispoziţie de GSPTV.

Fosti parteneri in consortiul care a castigat drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 in 2008, Antena Group si RCS&RDS se judeca actualmente in 8 litigii,. In 3 dintre aceastea, Antena Group este reclamant iar RCS&RDS parat, iar in 3 dintre acestea- vice-versa.

Antena Group a actionat RCS&RDS in judecata in vederea mentinerii posturilor sale pe platforma controlata de operatorul de cablu. Eliminarea posturilor Intact de din grila RCS a debutat in 2011, odata cu inlaturarea  GSPTV , urmata de mii de proteste ale abonatilor. De altfel, RCS&RDS a fost sanctionat prin decizia CNA 591/11.10.2011 pentru nerespectarea Legii audiovizualului in aceasta privinta.

 

×