x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacţia lui Iohannis la afirmaţiile premierului conform cărora: "Lideri PNL au avut întâlniri private cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer"

Reacţia lui Iohannis la afirmaţiile premierului conform cărora: "Lideri PNL au avut întâlniri private cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer"

14 Mai 2015   •   11:31
Reacţia lui Iohannis la afirmaţiile premierului conform cărora: "Lideri PNL au avut întâlniri private cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer"
Sursa foto: Adrian Manolache

Preşedintele Klaus Iohannis a delcarat, înaintea plecării sale la Milano, că afirmţiile premierului Victor Ponta, pe care le-a făcut miercuri la un post de televiziune, sunt "foarte grave". Potrivit spuselor primului ministru "Lideri PNL au avut întâlniri private cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer".

 
Preşedintele a mai spus că: "Afirmă la televizor tânărul prim-ministru că ar avea el informaţii de la servicii cum că oameni din anturajul meu s-ar fi întâlnit cu diferiţi reprezentanţi ai unor procesatori de lemn, şi lasă să sa se înţeleagă că ar exista un fel de trafic de influenţă la nivelul preşedintelui. Acest lucru este surprinzator şi fals. Am verificat la nivelul Administratiei Prezidenţiale, şi nu a existat niciun fel de discuţii, nici cu lobby-işti sau foşti colegi din PNL. Am rugat organele abilitate să verifice de ce fel de informaţii dispunea premierul, daca ele se confimă sau nu. Dacă se confimă, să se ia masurile de urgenţă care se impun, şi dacă nu, premierul va răspunde pentru aceste afirmaţii. Astfel de afirmaţii de insinuare a unui trafic de influenţă la nivelul preşedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmaţii, prin care vrea să pară interesant la televizor. Sunt mult mai grave şi vor fi tratate ca atare. Am avut o discuţie telefonică deocamdată cu directorul SRI şi l-am rugat să cerceteze cu maximă eficienţă şi seriozitate aceste informaţii" 

×