x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reacția Rompetrol Rafinare după accidentul în care un angajat a murit și altul a fost rănit grav la Petromidia Năvodari

Reacția Rompetrol Rafinare după accidentul în care un angajat a murit și altul a fost rănit grav la Petromidia Năvodari

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2023   •   19:54
Reacția Rompetrol Rafinare după accidentul în care un angajat a murit și altul a fost rănit grav la Petromidia Năvodari
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Rompetrol Rafinare a transmis, sâmbătă, prima reacție după accidentul de la Rafinăria Petromidia Năvodari în care un angajat a murit, iar altul a fost rănit. Cei doi efectuau manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri când a avut loc incidentul.

Potrivit Rompetrol Rafinare, incidentul a avut loc pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie, la instalația de polipropilenă.

„Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri. Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul”, au transmis reprezentanții Rompetrol Rafinare.

Reprezentanții Rompetrol Rafinare transmit că sunt alături de familiile celor doi angajați și promit să asigure întregul suport.

Compania a demarat o investigație internă, dar este în colaborare și cu autoritățile, pentru determinarea cauzelor incidentului.

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin, la Rafinăria Petromidia, în Năvodari, județul Constanța.

Poliția orașului Năvodari a fost sesizată despre accidentul de muncă de la Petromidia.

„Din primele informații rezultă că doi angajați ar fi căzut într-un rezervor de azot. Cercetarea la fața locului este în curs de desfășurare”, transmite Poliția Constanța.

Potrivit Ambulanței Constanța, a fost declarat decesul unui bărbat, rănit după ce a căzut în bazinul cu azot la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

A doua victimă, o femeie, a fost dusă la spital în stare de inconștiență.

accident Petromidia

×